Poetin in Abu Dhabi voor kort diplomatiek bezoek aan Midden-Oosten

De Russische president Vladimir Poetin is woensdag geland in Abu Dhabi, de eerste tussenstop van zijn kort diplomatiek bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Dat meldt het Kremlin. Zijn bezoek staat vooral in het teken van het Israëlisch-Palestijns conflict en olie.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Frans en Monique zijn gouden paar

Op zaterdag 24 augustus werden Frans Vandewalle en Monique De Vlieger in het gezelschap van hun familie verwelkomd op het gemeentehuis, naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Frans en Monique zijn gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school”

Op de eerste schooldag introduceerde VBS De Vleugel z’n nieuwe jaarthema: Gouden MOnuMENTEN. Zo willen de leerkrachten de leerlingen doen stilstaan bij de mooie momenten die je op school beleeft. Tegen de herfstvakantie zou de nieuwe speelplaats af kunnen zijn.
The post Aftrap jaarthema basisschool De Vleugel op eerste schooldag: “Leerlingen doen stilstaan bij mooie momenten op school” appeared

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven erg in deze plek”

Mieke Therry en Wesley Vandewynckele zijn de nieuwe eigenaars van Levet Scone. Zij baten sinds 1 september de feestzaal aan de Iepersestraat in Moorslede uit. “Het zou erg jammer zijn mocht er geen leven meer zijn op deze erg bekende plek bij vele Moorsledenaars.”
The post Mieke en Wesley zijn nieuwe uitbaters van bekende feestzaal Levet Scone: “We geloven

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »