Piet Delrue wordt lijsttrekker voor Lokaal Liberaal in Roeselare, partij wil aantal zetels verdubbelen

Twee maanden na de aankondiging van de lijstnaam Lokaal Liberaal hebben de Roeselaarse liberalen hun lijsttrekker aangeduid voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

Het afdelingsbestuur koos unaniem voor Schepen Piet Delrue. “Piet is gepokt en gemazeld in de Roeselaarse politiek. Eerst binnen onze afdeling, daarna als gemeenteraadsvoorzitter en sinds enkele maanden als schepen. Zijn ervaring is belangrijk voor ons en vormt de basis voor een sterke lijst”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Liselot De Decker.

De lijsttrekker is ambitieus en stelt een verdubbeling van het aantal zetels voorop (van 2 naar 4). “Vier zetels voor Lokaal Liberaal is ons doel. We voerden heel wat punten van ons verkiezingsprogramma uit en we zitten opnieuw vol goeie ideeën voor een volgende periode”, stelt Piet.

Bij de realisaties noemt men de afschaffing van enkele belastingen zoals de terrasbelasting voor de horeca, deze op de brandstofslangen, de belasting op riolen en voetpaden. Daarnaast ook de maximale kansen voor Roeselaarse ondernemers om aan de stad te leveren, de promotie die onze stad met succes voert, de burgerbegrotingen, de actie ‘ken je wijkagent’, de oprichting van de kwaliteitskamer voor grote bouwprojecten, de veiligere schoolomgevingen, de elektrische pendelbus bij grote evenementen, de uitgebreide werking van 1788, de bootjes en beleving in het stadspark, de investeringen in zonnepanelen op eigen stadsgebouwen, de verdere aanleg van kunstgrasvelden voor onze sportclubs, enzovoort.

“We maken werk van een stevige kandidatenlijst. De verkiezingen naderen snel, we gaan de wijken en straten in, spreken met de Roeselarenaars, de verenigingen, de ondernemers. Ambitieuze mensen die zich volop willen inzetten voor onze stad geven we graag een kans.”

The post Piet Delrue wordt lijsttrekker voor Lokaal Liberaal in Roeselare, partij wil aantal zetels verdubbelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

Politie valt binnen op verschillende plaatsen in Brugge: slachtoffer van explosie nu zelf in de cel voor drugshandel

De politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende plaatsen in Brugge. Daarbij zijn ook verschillende mensen opgepakt. De politie viel binnen in onder meer de wijk de Blauwe Poort. Daar werd de bewoner opgepakt van het huis waar eind februari een explosief naar de voordeur werd gegooid. De man verscheen voor de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van drugshandel.

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »