Oud-voorzitter KSV Bredene Wilfried Lacoere overleden

Wilfried Lacoere, voormalig kantoordirecteur ING en onder meer oud-voorzitter van KSV Bredene, is op maandag 4 december op 70-jarige leeftijd overleden.

Met Wilfried Lacoere, geboren op 30 juni 1953, verliest Bredene een bekende inwoner, die zich de laatste jaren vooral op de achtergrond bewoog. Lacoere was nog actief als penningmeester van de kerkfabriek Sint-Jozefskerk Bredene-Sas, maar genoot de voorbije decennia vooral bekendheid als voorzitter van KSV Bredene en de corporatieve voetbalcompetitie Korpo-Oostende. Hij zat ook lange tijd Korpo West-Vlaanderen voor.

Vooral in voetbalmiddens was de Bredenaar, die beroepshalve kantoordirecteur ING op Bredene Sas was, een vertrouwd gezicht. Zelf voetbalde Wilfried ooit bij ASO Oostende en Davo Westende, waar hij het doel verdedigde. Wilfried Lacoere was verder ook gewezen bestuurslid van het Rode Kruis Bredene en speelde enige tijd, samen met zijn vader André, in de gemeentelijke harmonie van Bredene. Wilfried Lacoere laat met Josée Van Hille een echtgenote en met Sigrid, Siegelinde, Sieghild en Siegfried vier kinderen na. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de Sint-Theresiakerk in Bredene-Duinen op donderdag 14 december 2023 om 10 uur. Daarna volgt de bijzetting in de urnenkelder op de begraafplaats van Bredene-Priorij, in familiekring.

Online condoleren is mogelijk op www.uitvaartdepoorter.be.

(MM)

The post Oud-voorzitter KSV Bredene Wilfried Lacoere overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Domper voor Spanje: draaischijf Pedri mist rest van EK, ‘dader’ Kroos excuseert zich

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »