Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuw gebouw van kinderdagverblijf De Speelboom in Oostende

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van ruim 2,5 miljoen euro voor de bouw van een nieuw kinderdagverblijf voor 87 kinderen in Oostende. Het gaat over Familiehulp kinderopvang De Speelboom. Het nieuwe gebouw komt in de plaats van verouderde gebouwen in de Elisabethlaan en de Ooststraat.

Nieuw gebouw

De kinderdagverblijven van de vzw Familiehulp kinderopvang De Speelboom bieden een antwoord op de stijgende behoefte aan kinderopvang. De kinderdagverblijven willen uitbreiden, hetzij binnen bestaande kinderdagverblijven hetzij door extra bijkomende opvangmogelijkheden. Ze willen een meerwaarde creëren voor gebruikers door in te spelen op de behoeften van het tweeverdiener- of éénoudergezin en willen kwetsbare groepen de mogelijkheid geven om te gaan werken of een opleiding te volgen.

Het kinderdagverblijf De Speelboom in Oostende heeft nu twee vestigingen in de Elisabethlaan en de Ooststraat. Dat zijn verouderde gebouwen met heel wat gebreken en verre van energiezuinig. De bedoeling is om nu een nieuw gebouw op te trekken aan het nieuwe Cécile Heemspark in de Oostendse wijk Stene. Er worden zes leefgroepen voorzien met telkens een verzorgingsruimte en rustruimtes. De leefgroepen zijn op die manier gekoppeld dat het personeel elkaar kan bijstaan indien nodig. Elke leefgroep beschikt over een eigen afgebakende, deels overdekte, buitenruimte. Achter die ruimtes komt een collectieve avonturentuin.

Steun

De totale kostprijs van het bouwproject wordt geraamd op circa 5 miljoen euro. Via het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent Vlaams minister Hilde Crevits een investeringssteun toe van ruim 2,5 miljoen euro.

Familiehulp schreef voor het nieuwe kinderdagverblijf een architectuurwedstrijd uit, onder begeleiding van het Stadsatelier Oostende (kwaliteitskamer van de stad Oostende die adviseert over beeldbepalende projecten). De architectuurwedstrijd werd gewonnen door PULS architecten.

De start van de werken is voorzien voor de tweede helft van 2024, met een ingebruikname van het nieuwe kinderdagverblijf eind 2025.

The post Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuw gebouw van kinderdagverblijf De Speelboom in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige schepenen krijgen prominente plek

De knoop is doorgehakt. Voor 8930, het kartel waarmee Open VLD en Vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt in Menen, heeft zijn eerste pionnen op de lijst uitgezet. Huidig burgemeester Eddy Lust wordt uitgespeeld als lijsttrekker, schepen Angelique Declercq op plaats twee en ‘onafhankelijke’ Renaat Vandenbulcke als duwer.
The post Burgemeester Eddy Lust topt lijst Voor 8930 in Menen, huidige

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »