Man die dronken met luchtdrukpistool voorbijgangers bedreigde krijgt twaalf maanden cel

Een 38-jarige Torhoutenaar is in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel, de helft met uitstel, voor bedreigingen en verboden wapendracht. Hij bedreigde in de Torhoutse stationsbuurt enkele willekeurige passanten met een luchtdrukpistool.

In de nacht van 9 op 10 juli vorig jaar nam M.V. een luchtdrukpistool mee op café in de Stationsstraat in Torhout. Hij liet er verstaan dat hij verschillende wapens bij zich had en dat hij die wilde gebruiken om de nieuwe partner van zijn ex-vriendin een lesje te leren. Toen de politie aankwam, had M.V. de zaak al verlaten. Onderweg naar huis richtte de man het luchtdrukpistool -op het zicht niet van een echt pistool te onderscheiden- op enkele willekeurige passanten.

De politie kon V. uiteindelijk in de woning van zijn vriendin arresteren. Hij lag er stomdronken in zijn zetel. Omdat hij toen geen vast adres had, werd hij bij verstek veroordeeld tot 12 maanden effectief. In beroep vraagt hij een werkstraf. “Hij zat toen in een moeilijke periode”, zegt zijn advocate. “Hij was toen dakloos en kreeg het pistool van een vriendin. Hij heeft het aangenomen, maar verder herinnert hij zich niks meer door de alcohol.” Nog volgens zijn advocate heeft hij opnieuw een dak boven zijn hoofd e een nieuwe relatie. “Hij is op goed weg”, meent ze.

M.V. was echter niet aan zijn proefstuk toe en werd in het verleden al meermaals veroordeeld, vooral voor verkeersinbreuken maar ook voor inbreuken op de wapenwet, verdovende middelen en geweldpleging. Het openbaar ministerie was niet mals. “Je gaat de Torhoutse nacht onveilig maken met een pistool dat verbazend echt lijkt. Voor een gewone burger is het van geen echt te onderscheiden.” Het hof oordeelde daarom dat een werkstraf niet de gepaste straf is, maar bevestigde de straf van twaalf maanden cel. Daarvan werden er wel zes maanden met uitstel uitgesproken. (OSM)

The post Man die dronken met luchtdrukpistool voorbijgangers bedreigde krijgt twaalf maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »