Maker van docu over prinses Delphine is al 22 jaar met haar bevriend: “Ze was getraumatiseerd als een bang vogeltje”

Sinds kort is de documentaire ‘Delphine: Mijn Verhaal’ wereldwijd op het vliegtuig te bekijken. Een mooie erkenning voor prinses Delphine (55), maar óók voor de maker Chris Michel (67). Hij volgde de buitenechtelijke dochter van koning Albert (89) liefst twintig jaar lang en is na al die tijd een hechte vriend geworden. In ‘Primo’ vertelt Chris uitgebreid over hun vriendschap en de helse beproevingen die Delphine moest doorstaan. “Het hof spoorde haar aan om naar de andere kant van de wereld te verhuizen.” 

Meer krantenkoppen in België

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast

Tussen de Oostlaan en de Menenstraat in Ledegem wordt er momenteel volop gewerkt aan de realisatie van een definitieve dijk ter bescherming van de Hemelhoek. “De dijk zorgt voor extra beveiliging van de wijk tegen wateroverlast”, aldus burgemeester Bart Dochy.
The post Dijk beschermt Hemelhoek tegen wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

CD&V bundelt de krachten met nieuw project van Meulebeekse onafhankelijken

CD&V, met Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze als lijsttrekker, bundelt de krachten met een nieuw project van vier onafhankelijke Meulebeekse raadsleden. Samen trekken ze als CD&V – Lijst voor de Burger naar de kiezer. De 31 kandidaten werden donderdagavond voorgesteld in Tielt.
The post CD&V bundelt de krachten met nieuw project van Meulebeekse onafhankelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »

Dit weten we al over verdachte kruisboogmoord op gezin BBC-presentator: hij kon niet aarden in leger en broer is veroordeeld voor moord

De Britse politie is er gisteren na een klopjacht van 22 uur in geslaagd om de 26-jarige verdachte te vatten van de kruisboogmoord op de vrouw en twee dochters van BBC-presentator John Hunt (58). Stilaan raakt meer bekend over wie Kyle Clifford precies is. Volgens buren was hij de ex-vriend van dochter Louise Hunt. Hij zat ooit in het leger,

Lees meer »

Christophe (52) boos om nieuwe verlichtingspaal die zijn zeezicht verstoort, burgemeester reageert verbaasd: “Te gek voor woorden”

Christophe Desmet uit Westende is niet te spreken over een verlichtingspaal die pal voor zijn terras werd geplaatst. Volgens de man neemt het een deel van zijn duur betaalde zeezicht weg. Hij klopte aan bij het gemeentebestuur en beheerder Fluvius, maar stoot op verzet. “Misschien moet ik er zelf met een lamp in mijn handen gaan staan”, zegt burgemeester Jean-Marie

Lees meer »