Link Lab Kortrijk wint prijs op interieurfestival in Singapore

De leden van Link Lab uit Kortrijk wonnen een prijs voor beste kantoor tijdens het World Architecture Festival en World Festival of Interiors in Singapore. Link Lab verenigt de twee architectenbureaus Stay Studio en Markland.

Link Labs eigen nieuwe kantoor in Kortrijk was finalist voor Inside, dat het interieurgedeelte van het festival vertegenwoordigt in de categorie Workplace (Small). “We werden door een internationale jury uitgeroepen tot het beste kantoor onder 1.000 vierkante meter”, zegt Rita Agneessens van Link Lab.

“Verschillende creatieve bureaus vinden hier hun werkplaats”, zegt Agneessens. “De volledige vloer wordt gemeenschappelijk ingezet als kantoorruimte en als ruimte voor architectuurworkshops, netwerkevents en lezingen.”

Link Lab vind je op de Veemarkt op de eerste verdieping van de Sint-Janstoren, te bereiken via een roltrap.

Er was ook een tweede project ingediend: The Sky, het studentenhotel dat er komt op de campus Vives in Kortrijk. Daarmee bereikte Link Lab de finale in zijn categorie.

The post Link Lab Kortrijk wint prijs op interieurfestival in Singapore is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor

De start van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 komt snel dichterbij. De bestuursleden van voetbalvereniging Jong Anzegem beseffen dit zeer goed en stelden al de nieuwe spelers voor derde provinciale voor.
The post Jong Anzegem stelt hele reeks nieuwe spelers voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »