Innovatief stadsfestival ‘FTI by Hangar K’ pronkt met technologie en entertainment

Van 16 tot en met 21 maart vindt in Kortrijk ‘FTI by Hangar K’ plaats, de eerste editie van het innovatief stadsfestival dat iedereen wil samenbrengen rond technologie en innovatie. Uitvalsbasis wordt het Buda-eiland, LandMarck en Hangar K in Kortrijk. Club of the Future in Hal K (LandMarck) belooft het hoogtepunt van het festival te worden met Amber Broos en Goose.

In maart wordt Kortrijk één van de prominente locaties voor het Flanders Technology and Innovation (FTI) Festival, naast andere Vlaamse steden zoals Leuven, Gent, Hasselt, Antwerpen en Brussel. Dit festival, dat voortbouwt op het erfgoed van Flanders Technology, wordt georganiseerd over een periode van 10 dagen in heel Vlaanderen en is een initiatief van de Vlaamse Regering. “Kortrijk is de enige niet-provinciehoofdstad die mag deelnemen aan FTI. Dat is niet toevallig want we zetten de troeven in die we de voorbije vijf jaar hebben opgebouwd in onze startersincubator Hangar K: gaming, educatieve en entertainment technologie. Ons paradepaardje wordt de Club of the Future waar we het nachtleven van de toekomst zullen tonen op Landmark. Met toppers als Goose, Amber Broos en Max Cooper wordt het een zotte dansweek in onze stad”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.

In Kortrijk krijgt het festival een unieke invulling onder de naam ‘FTI by Hangar K’, georganiseerd door Hangar K in samenwerking met partners zoals EdTech Station en Flanders Game Hub. “We zijn heel fier dat we tijdens deze zes dagen het beste van onszelf kunnen tonen. De kennis en technologie rond games en onderwijs behoort tot de top van de wereld en FTI geeft ons de kans om dit allemaal te showcasen”, aldus Vincent Vanderbeck, CEO van Hangar K.

‘FTI by Hangar K’ wordt een uniek stadsfestival voor iedereen. Kinderen, studenten, ondernemers, volwassenen maar evenzeer voor techneuten. De organisatoren kozen bewust voor thema’s waar Kortrijk in uitblinkt: gaming en educational/immersieve technology. “FTI zet Kortrijk nog meer op de kaart als West-Vlaams epicentrum voor innovatieve technologie in edtech, gaming en entertainment. We verwachten 15.000 bezoekers uit heel Vlaanderen. Jong en oud zullen kunnen ontdekken welke innoverende en dynamische stad we zijn”, besluit Ruth Vandenberghe, eerste schepen bevoegd voor Stadsmarketing.

Meer informatie en tickets (verkoop start 7 december) op www.ftikortrijk.be.

The post Innovatief stadsfestival ‘FTI by Hangar K’ pronkt met technologie en entertainment is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »