Gewezen directeur van Wevelgemse Posthoornschool Gilbert Vandorpe (89) overleden

In het AZ Delta in Menen is Gilbert Vandorpe (89) uit Menen overleden. Van 1971 tot begin 1991 was hij directeur van de vrije gemengde basisschool Posthoorn in de Normandiëstraat in Wevelgem. Gilbert gaf ook voordrachten voor het Centrum voor Levensvorming en was gewezen bestuurslid van de koninklijke volksharmonie Sint-Jozef Menen.

20 jaar lang directeur

Gilbert, geboren in Desselgem en vierde uit een gezin van acht kinderen, was vier jaar leerkracht lager onderwijs in het College Sint-Henri in Komen. Van 1960 tot 1979 was hij leraar in het Sint-Aloysiuscollege Menen. In september 1979 volgde Gilbert dan in De Posthoorn directeur Gaston Herman op. Begin 1991 gaf hij als directeur de fakkel door aan Dirk Demeyere.

In het schooljaar 1983-1984 werden de drie klaslokalen op de zolderverdieping in gebruik genomen en kreeg de directeur een bureau naast de gang van het klooster. Dat Gilbert zeer begaan was met zijn rol als directeur bewijst zijn engagement als vrijwilliger van het Christelijk Onderwijzersverbond (COV).

Gilbert was de weduwnaar van Paula Smagghe, afkomstig uit Zuidschote. Ze woonden in de Keizer Karelstraat in Menen. Gilbert was de vader van vier kinderen Christine, Jan en de tweeling Geert en Rik. Er zijn daarnaast elf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

De afscheidsviering vindt plaats op zaterdag 9 december om 14 uur in de aula Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk.

The post Gewezen directeur van Wevelgemse Posthoornschool Gilbert Vandorpe (89) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »