Bredenaar ontkent messteek in buik bovenbuur, maar advocaat slachtoffer is formeel: “Hij wou mijn cliënt vermoorden”

Tijdens een zware ruzie over drugs kreeg een Bredenaar in september vorig jaar een keukenmes in de buik. Volgens het slachtoffer probeerde zijn onderbuur – en dealer – hem te vermoorden, maar Boudjemaa A. ontkent dit met klem. “Hij verweerde zich enkel, en uit wettige zelfverdediging”, aldus zijn advocaat.

Het slachtoffer kocht af en toe cannabis bij zijn Marokkaanse onderbuur Boudjemaa A. in een appartementsgebouw in Bredene. Maar op 12 september vorig jaar besloot de verstandelijk beperkte man cannabis aan te schaffen bij zijn bovenbuur. Dat viel bij A. evenwel niet in goede aarde. Volgens het slachtoffer stond A. hem daarom met een keukenmes op te wachten toen hij terugkeerde naar zijn appartement.

Over wat zich daarna afspeelde lopen de versies uiteen. Het slachtoffer rende naar eigen zeggen naar buiten waarop A. hem achterna kwam en met het mes in de buik stak. “Daarna nam hij mijn cliënt ook nog in een wurggreep, tot twee buren tussenbeide kwamen”, stelde advocaat Daniël Crabeels. “De beklaagde veranderde zijn versie van de feiten meermaals, maar voor mij was dit duidelijk een poging tot moord. Hij mag van geluk spreken dat mijn cliënt het overleefde.”

Forse schadevergoeding

Meester Crabeels vroeg een totale schadevergoeding van 17.000 euro. “Mijn cliënt heeft naast een groot litteken ook een zwaar trauma opgelopen. Hij dacht dat hij dood zou gaan en durft amper nog buiten te komen. Intussen kwam hij de beklaagde al eens tegen op de fiets. Die riep toen dat hij mijn cliënt nog eens ging steken.”

Procureur Frank Demeester hield een bloemlezing uit het uitgebreide strafregister van Boudjemaa A., die al sinds 1991 de veroordelingen voor drugs en diefstallen aaneenrijgt. Hij vroeg een effectieve celstraf voor A., die momenteel opnieuw achter tralies zit op verdenking van diefstal. “Zijn DNA zat op het mes”, stelde hij. Demeester hield het wel op poging tot doodslag. Zonder voorbedachtheid dus.

De verdediging ging opmerkelijk genoeg voluit voor de vrijspraak. “Mijn cliënt had een mes vast, maar liet dit vallen toen het slachtoffer hem tegen de grond sloeg”, pleitte de advocate van A. “Hij heeft zich vervolgens verweerd, uit wettige zelfverdediging. Wie er stak weten we niet, maar het was alvast mijn cliënt niet. Het mes werd trouwens pas ’s anderendaags door de bovenbuur teruggevonden in een berghok.”

De rechtbank doet uitspraak op 17 januari. (AFr)

The post Bredenaar ontkent messteek in buik bovenbuur, maar advocaat slachtoffer is formeel: “Hij wou mijn cliënt vermoorden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen”

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.
The post Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

“Extra bron van inkomsten en we worden als koningen ontvangen”: nieuwe trend spekt bankrekening van Vlaamse artiesten

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

“Ik heb 3.500 euro betaald. Natuurlijk ben je dan niet goed snik”: een dag in het spoor van de unieke Oranje-gekte in Berlijn

Al toeterend, op klompen en met bier. Heel veel bier. Zie daar hoe onze noorderburen zaterdag Berlijn veroverden. Onze man ging op in de oranje massa – fandorp, supportersmars en stadion incluis – en zag hoe Nederland zich naar de halve finale knokte. Pure carnaval, uniek in zijn soort. Chronologie van een dagje Hollands erfgoed. “Allemaal van links naar rechts,

Lees meer »

Kortrijkse gemeenteraad sleept zich naar het einde

Afgelopen maandag stond in Kortrijk de laatste gemeenteraad voor het zomerreces geagendeerd. En aan die raad was – net als heel wat voorgaande – maar weinig soeps. Inhoudelijk is het pover, maar intussen volgen de trieste politieke schouwspelen elkaar op. Het moge duidelijk zijn, meerderheid én oppositie slepen zich naar het einde van de legislatuur.
The post Kortrijkse gemeenteraad

Lees meer »