Bibliotheek Eeklo opent culinaire afdeling in Huysmanhoeve, 35 meter aan culinaire boeken

Eeklo heeft een culinaire bibliotheek geopend. Die zit in de oude keuken van het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve. In de culinaire bibliotheek vind je kookboeken, dieetboeken en boeken over bijvoorbeeld brood of groenten. Vaak zijn het boeken die in de gewone bibliotheek op zolder beland waren omdat er geen plaats voor was. Vanaf nu kan je ze terugvinden in de Huysmanhoeve. 

Meer krantenkoppen in België

“Nog nooit hebben we zoveel exemplaren gespot in België”: vestigt oleanderpijlstaart zich binnenkort in ons land?

Niet enkel vogels doen aan grote trektochten, ook heel wat vlinders leggen jaarlijks grote afstanden af. Onder deze ‘trekvlinders’ valt ook de oleanderpijlstaart. Deze spectaculaire nachtvlinder reisde vroeger zelden naar België en Nederland, maar de laatste jaren zien we hem steeds vaker verschijnen. Dit jaar zijn er meer dan 200 exemplaren waargenomen. Dat is drie keer zoveel als het vorige

Lees meer »

N-VA, Vooruit en CD&V hebben een Vlaams regeerakkoord: dit weten we al over het nachtelijke compromis

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het eens geworden over een Vlaams regeerakkoord. Dat heeft formateur Matthias Diependaele (N-VA) vanochtend gezegd op het Martelaarsplein in Brussel. “Er is op een creatieve manier gezocht om de verschillende partijen naar elkaar te laten toegroeien en ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn”, zei hij in een eerste reactie. Over de inhoud

Lees meer »

EU-lidstaten akkoord om bescherming van wolven te versoepelen

De lidstaten van de Europese Unie hebben woensdag het licht op groen gezet voor een versoepeling van de beschermingsstatus van wolven. Dat moet de bevoegde autoriteiten in de lidstaten meer flexibiliteit geven om de groeiende wolvenbestanden te beheren. Groen-Europarlementslid Sara Matthieu vreest dat de fragiele wolvenpopulatie daardoor bedreigd wordt.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Kortemark: Burgemeester maakt beloftes voor sociaal beleid waar

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Kortemark: Burgemeester maakt beloftes

Lees meer »

“Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging”: Maxim Esprit wordt nieuwe directeur van Prizma Campus VTI

Beitemnaar Maxim Esprit schippert momenteel volop tussen twee Izegemse scholen. Hij neemt eind deze maand afscheid van Prizma Heilige Familie en start begin oktober als kersvers directeur in Prizma Campus VTI. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe leerlingenpubliek, nieuwe leerkrachtenteam en alle andere nieuwigheden die op zijn pad zullen komen.
The post “Ik heb heel veel zin in deze

Lees meer »

Sterrenchef Stéphane (64) en echtgenote Ellen (49) starten binnenkort een nieuw culinair avontuur in De Panne: “Het zal subtiel tafelen worden”

Na het afscheid van Le Fox, dat sterrenchef Stéphane Buyens (64) eind september na 55 jaar sluit, start hij een nieuw, kleinschaliger project samen met zijn echtgenote Ellen Dulst (49). Het nieuwe restaurant komt in een recent aangekocht villaatje buiten het centrum van De Panne. “Het zal subtiel tafelen worden”, aldus Stéphane.
The post Sterrenchef Stéphane (64) en echtgenote

Lees meer »

Geen proces in zaak-Chovanec: alle 31 verdachten buiten vervolging gesteld

Er komt geen proces naar het overlijden van Jozef Chovanec. Alle 31 verdachten zijn buiten vervolging gesteld. Dat heeft de raadkamer in Charleroi beslist. De Slowaakse 38-jarige man overleed in 2018 nadat hij hardhandig was aangepakt door politiemensen in een cel op de luchthaven van Charleroi. Tegen de beslissing van de raadkamer kan nog altijd in beroep worden gegaan.

Lees meer »

Colruyt Group sluit succesvol tweede Belgische mosselseizoen af

Colruyt Group viert het einde van het tweede succesvolle mosselseizoen van Zeeboerderij Westdiep, de eerste commerciële zeeboerderij in België. Gelegen voor de kust van Nieuwpoort, werd de installatiewerken van dit ambitieuze project gestart in februari 2022,met als doel duurzame Belgische mosselen te kweken. De eerste oogst vond plaats in de zomer van 2023 en sindsdien zet het bedrijf in op

Lees meer »