Zakenman uit Knokke opgepakt die Russisch leger aan verboden technologie zou helpen

Het gerecht heeft de Knokse zakenman Hans D.G. opgepakt wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de uitvoer van elektronica en andere technologie naar Rusland. De export daarvan valt onder een embargo dat de Russen via de Belg trachtten te omzeilen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe materiaalwagen voor Rode Kruis Poperinge, dat ook eetfestijn organiseert

De vernieuwing van het wagenpark van Rode Kruis Poperinge begint stilaan vorm te krijgen. Door gewijzigde noden moest de afdeling fors investeren. De multifunctionele wagen die de afdeling had, kon wegens gewijzigde normen niet meer ingezet worden en kreeg eerder dit jaar een tweede leven als ziekenwagen in Oekraïne. Een nieuwe materiaalwagen en een nieuwe ziekenwagen werden nu aangekocht.

Lees meer »

Burgemeester Gwendolyn Rutten niet bang voor afrekening na stoelendans tussen Aarschot en Brussel: “Voel me sterker dan 6 jaar geleden”

Voormalig Open VLD-voorzitter en burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten trekt zelfzeker naar de lokale verkiezingen. "Ik voel me vandaag sterker dan 6 jaar geleden", zegt ze tijdens een lokaal lijsttrekkersdebat. Eind 2023 keerde Rutten de nationale politiek de rug toe om zich volledig op het burgemeesterschap te werpen, maar een maand later trok ze alsnog terug naar Brussel als minister.

Lees meer »

“Dit maak je maar één keer in je leven mee”: West-Vlamingen zakken massaal af naar Koning Boudewijnstadion voor misviering van paus Franciscus

Bijna 40.000 gelovigen vulden vanochtend het Koning Boudewijnstadion om de eucharistieviering van paus Franciscus bij te wonen. Onder hen ook heel wat West-Vlamingen die voor dag en dauw naar de hoofdstad waren afgereisd. “Hier voel je in al je vezels dat de katholieke kerk nog altijd springlevend is.”
The post “Dit maak je maar één keer in je leven

Lees meer »

‘Affaires’ komen wel vaker voor in Vlaanderen: volksjury beslist over lot van schutter Stijn Marchand (41)

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Harris zit aan haar piek in peilingen en Trump wordt altijd onderschat”: onze Amerika-experten over spannendste strijd om het Witte Huis

over minder dan 40 dagen gaan Donald Trump en Kamala Harris de strijd aan in wat nu al de spannendste verkiezingen in decennia zijn. Hoe moeten we er nu naar kijken? Onze VS-experten Greet De Keyser (61) en Romina Van Camp (38) wonen beiden in Washington D.C. en voelen perfect aan hoe de Amerikanen écht de kiesstrijd beleven. Ze leggen

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »