Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet!

Op donderdag 7 december om 18 uur start de winter in het centrum van Kortrijk. Die duurt tot en met zondag 7 januari en is herkenbaar aan de unieke sfeer en de prachtige verlichting. Wie in die periode in Kortrijk komt, ontsnapt niet aan de eindejaarsvibes die er alom heersen.

Partner content

Het geheel van kerstmarkt, shoppen, muziek, de kerstman en de foor zorgt voor een onvergetelijk hartverwarmende ervaring in een authentiek winterlandschap. Deze magische winter verspreidt zich over de winkelstraten, de Grote Markt, het Jozef Vandaleplein, Sint-Maartens Kerkhof en het Schouwburgplein.

Grootste kerstboom op Grote Markt

De reuze kerstboom vormt de eyecatcher op de Grote Markt. De grote spar is geschonken uit de tuin van een gulle stadsbewoner. De Grote Markt straalt kerst uit, met een typisch nostalgische kerststal en een kerstmarkt om u tegen te zeggen. Er zijn verschillende chalets die drankjes en hapjes aanbieden. In de weekends komt daar nog eens een ‘shopping street’ bij, waar je in de chalets kan rondneuzen en kerstcadeaus uitzoeken. Voor een hapje en een drankje kan je niet alleen terecht in deze kraampjes maar vanzelfsprekend ook bij de winterbars van de lokale horecazaken op de Grote Markt of op de (verwarmde) terrassen van bars en restaurants op andere plekken in de stad.

Wintershoppen en koopzondagen

Het winkelwandelgebied is feeëriek verlicht en versierd, wat shoppen in Kortrijk extra gezellig maakt. Voor wie nog uitkijkt naar het ultieme eindejaarsgeschenk, de perfecte feestoutfit of decoratie voor de kersttafel, organiseren de Kortrijkse handelaars in het winkelwandelgebied koopzondagen. Op zondag 10, 17 en 24 december kan vanaf 11u gewinkeld worden in winkelcentrum K of de straten van het winkelwandelgebied. Wie een kasticket van € 150 kan tonen uit deze winkels, mag op 17, 20, 23 en 29 december zijn kans wagen aan het Rad van Fortuin. Het rad vol Kortrijk Cadeaubonnen staat telkens op een andere locatie.

Winterkinderen

Achter de Sint-Maartenskerk, op het Jozef Vandaleplein, ligt het land van de Kerstman. Hij laat de bezoekers graag binnen gluren in zijn cadeautjespakhuis, snoepfabriek en de slaapzaal van de elfjes. Check even wanneer de Kerstman thuis is. Op het schouwburgplein staat de kerstfoor met voor elk wat wils om van de winter een feest voor iedereen te maken.

Ambiance en live muziek

Sint Maartens Kerkhof wordt een gezellige wintertuin met live muziek van lokale artiesten en een bar. Dé plek om met vrienden af te spreken en te genieten van optredens van lokale artiesten onder de sfeervol verlichte bomen. Onder de noemer ‘samen de kou trotseren’ is er overdag een aanbod verwarmende dranken en op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vinden er in de avond optredens en dj-sessies plaats.

De Tijdloze en Studio Brussel nemen vanaf maandag 18 december hun intrek in Muziekcentrum Track voor de countdown naar de Tijdloze. Vanaf vrijdag 8 december is er een unieke Tijdloze Expo in Landmarck.

Plannen is winnen deze winter

Ook niet te missen: Feux D’Hiver, op 23 december om 18u30, met het grote vuurspektakel ‘Nuit de Lumière’ in het Albertpark. Daarna leidt een wandelroute met vuurinstallaties en verassende voorstellingen de bezoeker naar de binnenstad.

Alles samen bevat deze Winter in Kortrijk té veel om op te noemen en té veel om in één keer te doen. Plan je bezoekjes en geniet volop van de winter in Kortrijk. Je zal merken dat je opgewarmd terug vertrekt.

Niets missen? Alle info op www.winterinkortrijk.be

The post Wonderlijke Winter in Kortrijk: mis deze toppers niet! is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend vroeg ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

Lees meer »

Seizoensfinale van ‘Familie’ is grote reünie van oude bekenden: “Stiekem zou ik Rita graag nog eens zien hervallen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen vijf oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, gespeeld door Jacky Lafon, maakt haar rentree in de soap voor een reünie met de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky Lafon.

Lees meer »

Gevatte Belg, die op ‘Most Wanted’-lijst stond, wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht

Nicolas Théodorou, die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het openbaar ministerie dinsdag de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in zeer slechte staat als

Lees meer »

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Man valt in slaap achter stuur in Oostkamp en heeft verkeersongeval

Deze namiddag omstreeks 15 uur 30 is een wagen over de middengeleider gereden ter hoogte van het kruispunt van de Kortrijksestraat met de Veldhoekstraat. In de wagen, die kwam uit de richting van Waardamme zat een ouder koppel waarvan de man nadien meegaf dat hij in slaap was gevallen. Het verkeersbord werd vernield en de
The post Man valt

Lees meer »