Winkel Sport rouwt om Carlos Vanderhelst (77), die bijna 30 jaar voorzitter was: “Afscheid van een mooie mens”

Voetbalclub Winkel Sport is in rouw gedompeld. Carlos Vanderhelst werd in 1993 voorzitter van Winkel Sport. Dat bleef hij tot 2021, toen sponsor Geert Cool de fakkel overnam. Een wissel drong zich toen op, Carlos was toen immers om gezondheidsredenen niet meer in staat de uitwedstrijden bij te wonen.

Onder het voorzitterschap van Carlos Vanderhelst en onder impuls van sponsor Geert Cool maakte Winkel Sport in drie decennia tijd de opgang van de staart van derde provinciale tot eerste nationale. Straks komt er een einde aan het Winkelse verhaal op het hoogste amateurniveau, maar met de B-ploeg is de toekomst van de club gegarandeerd.

Maar ondertussen waart de dood rond in de club. Huidig voorzitter Geert Cool: “We hebben de jongste tijd van heel wat mensen met veel verdienste voor onze vereniging afscheid moeten nemen: Renaat Commeyne, Josef Witdouck, Jenny Espeel, echtgenote van bestuurslid Carlos Casteleyn… En begin dit jaar ook Arne Espeel…”

Actief in het bankwezen

En nu dus ook Carlos Vanderhelst… “Het was een mooie mens. We hebben met Winkel Sport prachtige dingen kunnen realiseren. De jongste jaren sukkelde hij met de gezondheid en zonderde hij zich wat af”, zegt Geert. “Maar zijn verdienste voor de club kan niet overschat worden.”

Carlos Vanderhelst heeft een zoon Tom, in zijn beroepsleven was hij actief in het bankwezen. Hij woonde in de Zwarte-Leeuwstraat in Roeseslare. Van Carlos wordt in intieme kring afscheid genomen.

The post Winkel Sport rouwt om Carlos Vanderhelst (77), die bijna 30 jaar voorzitter was: “Afscheid van een mooie mens” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »