Wielermanager Patrick Lefevere: ‘Sommige renners durven mijn bureau niet binnenkomen’

15:53 Patrick Lefevere (68), de legendarische manager van de wielerploeg Soudal Quick-Step, neemt deze week plaats in De Tijdcapsule. In de tweede aflevering evalueert hij zijn tegenwoordige tijd. 

Meer krantenkoppen in België

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt

Een nachtwinkel in het begin van de Lippenslaan in Knokke moet op burgemeestersbevel met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het pand maakt onderdeel uit van enkele gebouwen die al jaren een doorn in het oog zijn van het gemeentebestuur. Nu de situatie té onveilig is geworden, grijpt burgemeester Jan Morbee (GBL) in. “Risico’s nemen op een moment dat er zoveel

Lees meer »

New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in

Lees meer »