Vrienden veroordeeld voor slagen aan taxichauffeur aan KYC, die zelf vrijuit gaat

Twee vrienden van 30 jaar uit Koksijde en Veurne zijn veroordeeld voor een vechtpartij die ze uitlokten met een 31-jarige taxichauffeur aan de Koksijde Yachting Club (KYC). Die taxichauffeur raakte ook betrokken, maar de rechter vond dat hij handelde uit wettige zelfverdediging en sprak hem vrij. De twee vrienden kregen de gunst van de opschorting.

De feiten gebeurden op 9 oktober vorig jaar aan de Koksijde Yachting Club (KYC) en gingen om zinloos geweld, waarbij zelfs racistische praat geuit werd. Daarvoor werd het duo echter niet vervolgd. In de KYC was op dat moment een evenement aan de gang en daarop waren vrienden T.R. en T.H uit Koksijde en Veurne aanwezig. Toen ze om 3 uur naar buiten gingen, waren ze beiden erg dronken. Ze vonden er niets beter op dan taxichauffeur E.T. uit te dagen en uit te schelden. Die was ook opgeroepen naar het evenement om daar een klant op te pikken.

“Onmiddellijk werd hij racistisch bejegend door het duo”, sprak zijn advocaat. “Dat hij terug moest keren naar zijn land enzovoort. Terwijl hij er wel allochtoon uitziet, maar Belg is. Hij liet het passeren, tot tweemaal toe. Tot een van hen hem kwam uitdagen en begon te duwen. Daarop reageerde hij eenmaal, met een vuistslag, om van die ambetanteriken af te zijn. Ok, het was goed raak, en die ander had een gebroken neus. Maar het is zijn eigen fout. Wij vragen de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging.”

De rechter kende die vrijspraak ook toe.

Opschorting

Ook de twee vrienden wilden op hun beurt de vrijspraak en vonden dat de schuld vooral bij de andere lag. Ze gaven wel toe dat wat ze zeiden bijzonder laakbaar is, maar vonden dat het om geweld ging door de taxichauffeur. Beiden kregen de gunst van de opschorting. Ze moeten de taxichauffeur ook 500 euro schadevergoeding betalen. (JH)

The post Vrienden veroordeeld voor slagen aan taxichauffeur aan KYC, die zelf vrijuit gaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »