Voorstel om financiering kerk af te schaffen wordt weggestemd in Vlaams Parlement: “Een gemiste kans”

Meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V hebben dinsdag een voorstel van oppositiepartij Vooruit over de financiering van de Kerk weggestemd. Nochtans staat Open VLD wel achter het idee van het voorstel en wil ook N-VA “het debat aangaan”. Maar de meerderheid sluit de rangen en wil eerst de resultaten van een studie afwachten. Indiener Kurt De Loor (Vooruit) spreekt van “een gemiste kans” en verwijt de meerderheid “getoeter in de media”.

 

Meer krantenkoppen in België

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

“Tot op verkiezingsdag zullen onderhandelaars zich bezighouden met van alles behalve het vormen van een regering”

Bart De Wever (N-VA) is opnieuw formateur. Van de koning krijgt hij maar liefst drie weken alvorens hij opnieuw op de koffie moet. Dat betekent dat de federale regering al zeker voor na de lokale verkiezingen is. De onderhandelaars vertellen wel dat ze “constructief” bezig zijn met het vormen van een regering, maar intussen leggen ze zich vooral toe op

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag

Het dorpsrestaurant vond vandaag voor de eerste keer plaats in het Dorpspunt/buurtsalon van Krombeke. Er werden 30 buurtbewoners ontvangen, wat meteen een succes was.
The post Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »