Twintigers over de impact van de scheiding van hun ouders: “Ik ben nu 23 en nog steeds leef ik uit een valies”

“Vroeger worstelde ik met: Bij wie ga ik Nieuwjaar vieren? Nu met: Hoe ga ik dat later doen wanneer ik kinderen heb en mijn ouders samen wil uitnodigen?” Scheiden is lijden, zo ervaarden ook deze jongeren. In haar podcast ‘Split’, voor De Warmste Week, praat ervaringsdeskundige Emma Bale met bekende kinderen van gescheiden ouders. Drie onbekende Emma Bales doen hier hún verhaal.

 

Meer krantenkoppen in België

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »