Stad Roeselare zet vrijwilligers in de schijnwerpers, nomineren kan tot 15 januari

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrijwilliger op 5 december, toont Stad Roeselare haar waardering voor de onmisbare bijdrage van vrijwilligers aan het lokaal welzijn.

“Onze vrijwilligers zijn het echte warmtenet van onze stad, het is fijn om te weten dat nu al ongeveer een op vijf vrijwilliger is in onze stad”, aldus burgemeester Kris Declercq.

De Stad lanceert de actie ‘Zet een vrijwilliger in de schijnwerpers’, een oproep aan alle inwoners om die bijzondere vrijwilliger te nomineren die het verschil maakt in hun omgeving. “Vrijwilligers vormen het fundament van onze gemeenschap. Ze dragen bij aan de sociale cohesie en het welzijn van onze stad. Het is van groot belang om hun inzet te erkennen en te waarderen. Niet alleen op de Dag van de Vrijwilliger, maar het hele jaar door. Met de actie ‘Zet een vrijwilliger in de schijnwerpers’ willen we onze waardering tonen voor de stille krachten die vaak achter de schermen werken en de stad laten bloeien”, aldus schepen Piet Delrue.

Nominatie

Tot 15 januari kan je vrijwilligers nomineren. Genomineerde vrijwilligers maken kans op een leuk geschenk. Ook een bezoekje van de burgemeester of schepen Delrue behoort tot de mogelijkheden. Stad Roeselare wil met deze actie niet alleen individuele vrijwilligers eren, maar ook anderen inspireren om zich in te zetten voor de vele projecten in de stad.

Hoe meedoen?

Vul het nominatieformulier in op buurten.roeselare.be/vrijwilligers Beschrijf waarom jouw vrijwilliger zo bijzonder is, en waarom hij of zij in de schijnwerpers moet worden gezet.De vrijwilliger die je nomineert kan eender wie zijn. Vertel vooral op welke manier zijn of haar engagement volgens jou echt een verschil maakt.

The post Stad Roeselare zet vrijwilligers in de schijnwerpers, nomineren kan tot 15 januari is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »