PZ VLAS en Vlaamse Overheid stellen enkele inbreuken vast bij vrachtverkeer

Op maandag 4 december was er een gezamenlijke wegcontrole door de verkeerspolitie van PZ VLAS, samen met een controleur van de Vlaamse Overheid, die gespecialiseerd is in gevaarlijk afvaltransport. Zij controleerden in totaal 12 vrachtwagens op hun transport van gevaarlijke goederen en alle wettelijke reglementeringen die daarmee gepaard gaan.

De controles gebeurden in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en de Brugsesteenweg in Kuurne. Het ging om een zogenaamde ADR-controle, wat een overeenkomst is waarbij 54 landen zijn aangesloten, waaronder België en Nederland. Deze ADR-overeenkomst bevat bepalingen voor het veilig vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.

Er werd controle gedaan op verschillende voertuigen, zowel colli-transporten als tankwagens. Twaalf dergelijke vrachtwagens werden aan de kant gezet, daarbij werden volgende inbreuken vastgesteld: één bestuurder had op zijn vrachtbrief niet de vereiste vermeldingen staan over de gevaarlijke producten die hij vervoerde, één bestuurder had foutieve informatie staan op de oranje ADR-signalisatieborden van zijn voertuig, twee bestuurders konden geen geldige vervoersvergunning voorleggen en één bestuurder had geen brandblustoestel in de bestuurderscabine liggen. De bestuurders moesten telkens een onmiddellijke inning betalen.

“Er waren enkele bestuurders duidelijk niet in orde”, zegt woordvoerder van PZ VLAS Thomas Detavernier over de controles. “Aangezien het telkens gaat om vervoer van gevaarlijke producten (giftig, brandbaar, oxiderend, bijtend of milieugevaarlijk) is het een meerwaarde dat de PZ Vlas en de Vlaamse Overheid over specialisten in de ADR-materie beschikken. Dergelijke acties blijven nodig en worden in de toekomst herhaald.”

The post PZ VLAS en Vlaamse Overheid stellen enkele inbreuken vast bij vrachtverkeer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »