Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge sluit de deuren

Het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis op het Jan Van Eyckplein in Brugge sluit op zaterdag 23 december na 23 jaar de deuren. Het team van het informatiecentrum maakt in het voorjaar van 2024 de verhuis naar het gerestaureerde Provinciaal Hof op de Markt van Brugge. Europe Direct en het ondernemerscentrum van POM West-Vlaanderen blijven wel nog steeds actief vanuit het Tolhuis.

Vanaf zaterdag 23 december om 12.30 uur gaat het onthaal en de fysieke winkel in het Tolhuis dicht. Ook de verspreiding van algemene info over de werking van de Provincie zal niet meer van hieruit gebeuren.

In april 2024 gaat het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge opnieuw open voor het grote publiek. Het huidige team van het informatiecentrum maakt mee de verhuis om de nieuwe werking van het Provinciaal Hof als ‘open huis’ mee voor te bereiden.

Uitverkoop

Door de sluiting van de fysieke winkel houdt het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis van 4 tot en met 23 december een uitverkoop van alle producten. Bezoekers kunnen ook de plannen bekijken voor het nieuwe Provinciaal Hof en zich inschrijven voor een werfbezoek op zaterdag 20 januari 2024.

Voor de laatste maand van het Provinciaal Informatiecentrum zijn er nieuwe openingsuren: op weekdagen tussen 4 en 23 december van 10 tot 12.30 uur en 13.30 tot 17 uur, op zaterdagen 9, 16 & 23 december: 10 tot 12.30 uur.

Meer informatie op www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum en provinciaalhof.be

The post Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge sluit de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »