Na Europese titel pakt G-darter Vincent D’Hondt nu ook wereldtitel: “Dit is echt een grand cru-jaar”

G-darter Vincent D’Hondt (49) werd al vier keer Belgisch kampioen en heeft ook al vier wereldtitels op zijn palmares staan. Enkele weken geleden voegde hij daar nog een Europese titel aan toe. Maar nog was zijn honger niet gestild, want maandag werd Vincent namelijk voor de vijfde keer wereldkampioen G-darts.

Het WK vond plaats in Groot-Brittannië, de bakermat van de dartsport. “Het zijn eigenlijk twee vette kersen op de taart”, stelt de nieuwe wereldkampioen. “Want ik werd World Masters Champion en World Champion 2023.”

Grand Slam

Het voorbije jaar kan de kersverse wereldkampioen terugblikken op werkelijk uitzonderlijke prestaties. “Het begon met het winnen van het clubkampioenschap. Het ging verder met titels in Nederland, Denemarken, Wales, Engeland en zeker ook in België. Met de Belgische, de Europese en de wereldtitel in één jaar mag ik spreken van een Grand Slam, een zogenaamd grand cru-jaar. Ik ben heel veel mensen dankbaar, want zonder hen ging dit niet gelukt zijn. In de eerste plaats uiteraard mijn vrouw Mieke en mijn kinderen. Beter doen in 2024 wordt moeilijk, maar dat is de uitdaging.”

Nu wil Vincent even het darten opzij schuiven en uitkijken naar een mooie eindejaarsperiode.

The post Na Europese titel pakt G-darter Vincent D’Hondt nu ook wereldtitel: “Dit is echt een grand cru-jaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »