KIJK. Filip en Mathilde sluiten eerste dag van Duits staatsbezoek af in stijl: acteur Filip Peeters en bondscoach Tedesco schuiven mee aan op banket

Koning Filip (63) en koningin Mathilde (50) sluiten hun eerste dag van hun staatsbezoek in Duitsland af met het staatsbanket. In Bellevue Palace wordt het koninklijke echtpaar getrakteerd op een chique meergangendiner. Maar dat doen ze niet alleen. Want ook deze bekendheden sluiten aan bij hét glamourevent van het Duitse staatsbezoek. 

Meer krantenkoppen in België

Wannes Devos (38) niet langer diensthoofd van Vrijetijdshuis in Torhout: “Ik kies voor job bij Koning Boudewijnstichting”

Wannes Devos (38) is niet langer diensthoofd van het Vrijetijdshuis in Torhout. Hij vervulde die functie sinds juni vorig jaar, maar kiest voor een nieuwe job als projectcoördinator bij de Koning Boudewijnstichting.
The post Wannes Devos (38) niet langer diensthoofd van Vrijetijdshuis in Torhout: “Ik kies voor job bij Koning Boudewijnstichting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rooms-rode coalitie in Brugge, maar wat met de twistpunten?

CD&V gaat een nieuwe coalitie aan met Vooruit. Vooraleer het nieuwe stadsbestuur een beleidsplan voor de komende zes jaar kan opstellen, moeten enkele hete hangijzers en politieke twistpunten uitgeklaard worden.
The post Rooms-rode coalitie in Brugge, maar wat met de twistpunten? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zelfs als jonge beer kon ik dat ‘klein piske’ niet van de baan slaan”: Zizou Bergs en Alexander Blockx, Belgische blikvangers op European Open

Zizou Bergs (25/ATP 73) brak dit jaar door in de top honderd en Alexander Blockx (19 jaar/ATP 224) staat te boek als groot toptalent. Beiden geven de European Open in Antwerpen volgende week een Belgische touch en vinden motivatie bij elkaar. “Zizou deed me geloven dat ik zijn niveau kan halen”, zegt Blockx. “Alexander mist niks om de top te

Lees meer »

Nieuweling Melvin Maddelein rijgt de ereplaatsen aaneen

Melvin Maddelein mag terugblikken op een succesvol seizoen als tweedejaarsnieuweling. Met vijf podiumplaatsen en een hele resem toptienplaatsen is dat meer dan terecht. Hij popelt alvast om zich volgend jaar, als eerstejaarsjunior, te meten met de tweedejaars.
The post Nieuweling Melvin Maddelein rijgt de ereplaatsen aaneen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Energiewaakhond waarschuwt voor overvloed aan zonnestroom

De Belgische ­energieregulator CREG toont in een nieuwe studie hoe ons elektriciteitsnet vandaag soms tot zijn limieten gedreven wordt. Om de groeiende zomerse overschotten aan zonne-energie op te vangen, zal meer flexibiliteit ­ingebouwd moeten worden, aldus de waakhond in de studie waarover De Tijd dinsdag bericht.

Lees meer »

1 jaar na ‘Blind getrouwd’ zijn Isabelle en Matthieu (eindelijk) officieel gescheiden: “Erna verloor ik ook plots m’n job”

Eén jaar na hun deelname aan ‘Blind getrouwd’ zijn Isabelle Olivier (26) en Matthieu Angel (32) officieel gescheiden. De twee beslisten al tijdens de laatste aflevering dat ze een punt wilden zetten achter het huwelijk. Waarom de officiële scheiding zo lang op zich liet wachten, legt Isabelle uit in een gesprek over haar verwaterde band met Matthieu, de opdoffer die

Lees meer »

LIVE STANDARD – CHARLEROI (zo, 18u30). Toch (deels) gevuld bezoekersvak op Sclessin: politie laat na overleg 600 fans toe

Een derby tussen Standard en Charleroi staat garant voor veel sfeer en stelt zelden teleur, maar dit seizoen is de sportieve impact opnieuw minder groot. Daarvoor zijn de Rouches alweer te ver weggezakt: met 12 op 30 staat Standard pas elfde in de Jupiler League. Ook Charleroi is wat weggezakt na een goeie start en telt slechts twee punten meer.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Robin Ramaekers en Stijn De Smet vertellen voor het eerst uitgebreid over aanval in Libanon: “Zak over hoofd, handen op de rug, spanbandjes errond, en telkens weer diezelfde vraag”

Het ene moment máákten ze nog het nieuws, het volgende wáren ze het nieuws: Robin Ramaekers (49) en Stijn De Smet (37), aangevallen, beschoten en mishandeld in Libanon. Een week ging voorbij, botbreuken werden in kaart gebracht, wondes verzorgd, kinderen geknuffeld, families gekoesterd, maar nu praten ze. Voor het eerst sámen – aan een ziekenhuisbed. Over zichtbare en onzichtbare littekens.

Lees meer »

Bart De Wever is scherp én genereus op verkiezingsochtend, nu wordt het stil: “PVDA is de grootste leugenfabriek die je je kan inbeelden”

Bart De Wever heeft zich ingehouden bij het begin van de verkiezingszondag. De burgemeester had scherpe woorden voor PVDA, de partij van zijn grote tegenstander Jos D’Haese. Voor de pers was De Wever liever. Zij werden getrakteerd op koffie, koekjes én spaghetti. Zelfs een kapot muurtje op zijn oprit werd zomaar vergeven. Nu trekt De Wever zich terug in zijn

Lees meer »

Man krijgt twee jaar cel voor poging tot doodslag op agent in stripteasebar

Een man is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan de helft effectief, voor bedreiging, gewapende weerspannigheid en poging tot doodslag op een agent. Hij greep een inspecteur bij de keel tijdens een interventie in een stripteasebar. Zijn twee kompanen kregen respectievelijk 4 en 6 maanden cel.
The post Man krijgt twee jaar

Lees meer »