Handelde ‘drugssmokkelaar’ Franky D. in opdracht van de politie, of niet? “Hij hielp de grootste criminelen oppakken, maar nu laten ze hem vallen”

Was Franky D. (59) uit Zwevegem een infiltrant voor de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Federale Gerechtelijke Politie? Over die vraag werd dinsdag gedebatteerd in de correctionele rechtbank van Kortrijk. D. is samen met zes anderen betrokken in een dossier rond grootschalige drugssmokkel, maar handelde volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge in opdracht van de politie. D. zou in Zuid-Amerika voor het eerst in contact zijn gekomen met een mysterieuze ‘meneer Manny’.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

“Alle alarmbellen hadden moeten afgaan”: ongeloof bij bondsdokter nadat Vlasov wankelt na lelijke val

De beslissing om Aleksandr Vlasov (28) na een lelijke crash gisteren in de Tour de France meteen de gravelrit te laten hernemen op vijftig kilometer van de finish, stuit op erg veel weerstand. Ook Kris Van der Mieren, de Belgische bondsdokter, begrijpt alles behalve waarom het protocol van de UCI rond een ‘Sports related concussion’ (SRC of sportgerelateerde hersenschudding) niet

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »