“Free Palestine” en “Genocide”: Anuna De Wever voert actie bij wapenproducent in Oudenaarde

Anuna De Wever (22), jarenlang het boegbeeld van Youth for Climate, heeft een filmpje gedeeld waarin ze actie voert bij wapenproducent OIP in Oudenaarde. Het Israëlische dochterbedrijf werd beklad met rode verf en pro-Palestijnse leuzen. “We vragen een embargo op het leveren van wapens aan Israël.”

 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia van K3 vertrekken voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Zonder deze spullen stappen wij niet op”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen terwijl zij hun slag sloegen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

“Je was mijn grote held. Nu wil ik je nooit meer zien”: dochter richt zich rechtstreeks tot vader in rechtszaal na jarenlang seksueel misbruik

“Eindelijk had ik ook iemand die mij ‘papa-dingen’ kon leren zoals een penalty trappen of een lamp leren vervangen. In de plaats daarvan hielp je mijn leven naar de klote.” Je kon donderdag een speld horen vallen in de correctionele zittingzaal in Mechelen na de vreselijke getuigenis over kindermisbruik. Een vader (40) uit Lier stond er terecht voor het gruwelijke

Lees meer »