“Filip en Mathilde? Kennen we niet”: ons vorstenpaar is onbekend en onbemind in Duitsland

Koning Filip (63) en koningin Mathilde (50) staan voor een uitdaging. Ons vorstenpaar is onderweg naar Duitsland voor een driedaags staatsbezoek, waarbij ze ons land zullen promoten in Berlijn en Dresden. Maar hoe bekend zijn ze bij onze oosterburen? We vroegen het aan een Duitse royalty-expert, en haar antwoord is ontnuchterend. 

Meer krantenkoppen in België

Verbeke Foundation te gast in SASK

In de expocontainers aan de SASK in de Leenstraat is tot 3 november een kleine selectie te zien van werk uit de Verbeke Foundation. “De tentoonstelling is het startschot voor het jaarthema AGE”, vertelt kersvers directeur Virginie Suriano. De structuur van de leiding van het kunstonderwijs is onlangs gewijzigd. De SASK en de STAP zijn niet langer aparte kunsteilanden maar

Lees meer »

Absolute meerderheid in Zoutleeuw: burgemeesters meteen bekend

CD&V heeft de absolute meerderheid behaald in Zoutleeuw. Met 16 van de 19 zetels zijn de christendemocraten de grootste, en hebben ze zelfs geen andere partijen nodig om een coalitie te vormen. En dus blijven dezelfde burgemeesters aan het roer, net als de vorige legislatuur. Absolute stemmenkampioen Guy Dumst, en zijn opvolger Boudewijn Herbots.

Lees meer »

80-jarigen verzamelen in gemeentehuis van Hooglede

Op 27 september kwamen de 80- jarigen uit Hooglede samen in het gemeentehuis. We zien rechtstaand van links naar rechts: Michel Witdoek, Willy Vandewalle, Frans Devaere, Luc Dupon, Gabriel Anckaert, Gilbert Leyn en Gabriel Bostoen. Zittend zien we Katleen Decorte, Lutgarde Vermeulen, Kristiene Vandoorne, Rosa Van Brabant, Lena Brackx, Lieve Amery, Maria Verhelst, Lena Vermeulen,
The post 80-jarigen verzamelen

Lees meer »

1-1! Openda hangt de bordjes gelijk na uitstekende eerste helft Duivels

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De Belgen beloonden zichzelf pas op slag van rust. Loïs Openda kopte zijn eerste doelpunt onder Tedesco binnen en hing de bordjes gelijk. Kolo Muani trapte de Fransen eerder op voorsprong vanop de stip. Bevestigen de Duivels in de tweede helft?

Lees meer »

Helikopter van brandweer stort neer in Brazilië: zes doden

Bij de crash van een brandweerhelikopter in het zuidoosten van Brazilië zijn alle zes inzittenden om het leven gekomen. De helikopter stortte volgens eensluidende mediaberichten neer nadat hij had helpen zoeken naar een eenmotorig vliegtuig dat neergestort was in Ouro Preto, in de staat Minas Gerais.

Lees meer »