Feesten en events op derde verdieping HippoLoggia: “Met zicht op hippodroom”

Het stadsbestuur wees de uitbatingsconcessie voor de derde verdieping van HippoLoggia toe aan BV Compleet, het bedrijf van Veerle De Maere en Hein Defrenne, onder meer bekend als zaakvoerder van Sportkafee Jeugdcentrum. Vanaf 1 januari kan je privéfeesten en bedrijfsevents organiseren met zicht op de Gaverbeekhippodroom.

Na aankoop van de gebouwen en parking van HippoLoggia werd het stadsbestuur eind vorig jaar eigenaar van de volledige hippodroomsite. “HippoLoggia is een van de meest toonaangevende eventlocaties in Zuid-West-Vlaanderen”, vertelt schepen van Patrimonium Rik Soens (CD&V). “Het gebouw beschikt over verschillende zalen met een capaciteit tussen de 100 en 2.000 personen, telkens met een uniek zicht op de renbaan.”

Geen fuiven

Op de tweede verdieping van HippoLoggia is het bezoekerscentrum HIPPO. WAR gevestigd. Op de vierde etage zit chef David Selen met L’Improviste. Voor de derde verdieping schreef de stad een uitbatingsconcessie uit. Die werd recent toegewezen aan BV Compleet.

“De overeenkomst meldt dat er twaalf jaar lang bedrijfs- en economische activiteiten, privéfeesten en andere events kunnen georganiseerd worden, op uitzondering van fuiven. De Koninklijke Waregemse Koersvereniging krijgt wel drie weken lang het gebruiksrecht voor Waregem Koerse. Daarnaast kan de stad er ook jaarlijks drie eigen evenementen organiseren”, besluit schepen Soens.

Na Sportkafee Jeugdcentrum en het toekomstige Cultuurcafé van cc De Schakel profileert BV Compleet zich op nog een nieuwe locatie. Zaakvoerders Hein Defrenne en Veerle De Maere willen met deze nieuwe uitdaging de beleving op en rond de hippodroom een boost geven.

Modulair

“De feestzaal kan je voor 50 tot 250 personen huren en zal via een uniek concept modulair aangeboden worden”, reageert Defrenne.

“De eventroom tot 800 personen is er onder meer voor activiteiten van verenigingen en bedrijven. Elke babyborrel, verjaardagsfeest, bedrijfsevent of rouwmaaltijd kan hier in een uniek en betaalbaar concept plaatsvinden. Vanaf 1 januari 2024 opent onze derde verdieping.”

Officiële opening

Defrenne en De Maere plannen nog een officiële opening om de locatie te ontdekken.

Info: 0479 55 91 62 – www.hippologgiawaregem.be.

The post Feesten en events op derde verdieping HippoLoggia: “Met zicht op hippodroom” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign

Tijdens de zomervakantie en tot en met Open Monumentendag op 8 september pakt het Izegemse museum Eperon d’Or uit met een tijdelijke expo. “We verrassen de bezoekers met een tentoonstelling over nieuw design van studenten uit Vlaamse schoenopleidingen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or verrast met expo over nieuw schoendesign appeared first on KW.be.

Lees meer »