Derdejaarsstudenten VIVES organiseren NextGen Event Shapers: “Namiddag vol kennis en entertainment”

De 15 VIVES-studenten in de afstudeerrichting eventmanagement met als specialisatie Business Events organiseerden op 4 december NextGen Event Shapers. “De eerste- en tweedejaarsstudenten krijgen een exclusieve eventervaring met congres om de nieuwste trends in de evenementensector te ontdekken”, zegt Hélène Verfaillie (20), aangeduid als CEO van de groep.

De vijftien derdejaarsstudenten business eventmanagement VIVES organiseren dit semester – onder het vak meeting management – een congres voor de eerste- en tweedejaarsstudenten. Dit jaar was het thema vip. “Door dergelijke evenementen te organiseren maken we onze jongere medestudenten warm om voor de afstudeerrichting eventmanagement te kiezen en meer specifiek de specialisatie Business Events. De sector is heel breed en bestaat uit meer dan alleen festivals en muziek”, vertelt Hélène.

“NextGen Event Shapers is een namiddag vol kennis, culinaire verwennerij en entertainment, zoals onze dansende mascotte of quizvragen waarbij de mensen in de zaal een bon van escaperoom Lockdown kunnen winnen. Met enkele vooraanstaande sprekers van onder meer de Kortrijkse Festor, Panama en Iconic Events leerde de volgende generatie eventmanagers – vandaar de naam – over de nieuwste trends in de sector en de do’s en don’ts. De mensen in de zaal zijn uiteindelijk de volgende generatie die de eventwereld zullen vormen.”

De ruimtes in gebouw Onderwijs op de Kortrijkse campus werden feestelijk ingekleed voor NextGen Event Shapers, een event waarop de jongere medestudenten verplicht moeten aanwezig om vervolgens een verslag te schrijven. “We vertrokken vanuit het idee dat eventmanagers ook vip zijn, in die zin dat er zonder ons geen vip zou bestaan. We laten eerste- en tweedejaarsstudenten voelen wat voor een vipbeleving wij kunnen creëren. Onze gasten krijgen een receptie met gratis hapjes en drankjes en ontvangen na het congres – waar het vipthema ook wordt aangekaart – een goodiebag. Er was ook een mogelijkheid om met de sprekers na te praten”, vertelt Hélène. “Daarnaast is het voor ons een leerrijke ervaring. Je werkt in team, je leert samenwerken en ontdekt de praktische moeilijkheden van het organiseren. Domme fouten die we op onze stage volgend semester niet meer zullen maken.”

The post Derdejaarsstudenten VIVES organiseren NextGen Event Shapers: “Namiddag vol kennis en entertainment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »