Betonblokken en extra agenten op West-Vlaamse kerstmarkten wegens terreurniveau 3

Wegens terreurniveau 3 is er ook een verhoogde waakzaamheid op de West-Vlaamse kerstmarkten. In Brugge lopen meer agenten rond, Oostende plaatst extra hindernissen op de toegangswegen naar de evenementen.

Na de aanslag in oktober in Brussel zijn de ordediensten op hun hoede voor ‘copycats’. Het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD handhaaft terreurniveau 3 voor de kerstperiode. Er is een verhoogde waakzaamheid, het nationaal crisiscentrum adviseert de lokale politiezones en stadsbesturen om extra maatregelen te nemen.

Extra manschappen

In Brugge zet burgemeester extra politieagenten op de twee kerstmarkten in. Ze zullen visueel duidelijk aanwezig zijn. Het gaat om zes extra manschappen per dag. Voor de Warmste Week, die van 18 tot en met 24 december in Brugge plaatsvindt, worden op ‘t Zand betonblokken geplaatst. Die moeten verhinderen dat eventuele terroristen met hun auto op de bezoekers inrijden.

In Oostende heeft de politie een Winterplan. Burgemeester Bart Tommelein legt uit: “De politie houdt monitort permanent met camera’s en we nemen structurele maatregelen. Er worden extra hindernissen geplaatst op de toegangswegen naar de evenementen. Onze interventiepolitie doet extra toezicht en is extra bewapend. De twee inspecteurs die belast zijn met het Winterplan focussen zich op de kerstevenementen.”

The post Betonblokken en extra agenten op West-Vlaamse kerstmarkten wegens terreurniveau 3 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Er zijn voor de ander, daar draait het hier om”: Zorghuis Oostende geeft kankerpatiënten al 15 jaar de kans om tot rust te komen

Even terug op adem komen tijdens of na een intensieve kankerbehandeling: die mogelijkheid biedt Zorghuis Oostende intussen al 15 jaar, op een zo betaalbaar mogelijke en laagdrempelige manier. “En de nood aan dit soort zorgverlening wordt steeds groter”, aldus Hanne Stael die er het dagelijkse reilen en zeilen coördineert.
The post “Er zijn voor de ander, daar draait het

Lees meer »

Kijk bij HLN zaterdag én zondag exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Zaterdagavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, zondag Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

“VRT is totaal gecommercialiseerd”: ex-presentator Dirk Tieleman kijkt “met verschrikking” naar wat zich bij openbare omroep afspeelt

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van onder andere ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft stilgezeten? “Ik til nog elke ochtend

Lees meer »

Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood

Op woensdag 30 oktober organiseert Kiwanis Kortrijk Ring een bijzondere benefietfilmavond in Kinepolis Kortrijk, met als doel fondsen te werven voor kinderen in nood in de regio Kortrijk. Tijdens deze avond wordt de film ‘Milano’ vertoond met onder meer Matteo Simoni.
The post Kiwanis Kortrijk Ring organiseert benefietfilmavond voor kinderen in nood appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Enorm vereerd, maar ik heb bedankt”: Sofie Dumont, nu in ‘De verraders’, had privé-chef kunnen zijn van koning Filip

Ze mag dan misschien wat koel en kil overkomen, chef-kok Sofie Dumont (50) heeft een groot hart voor anderen en zeker voor haar dochter Grace (11). Die heeft, net als haar moeder, een sterke wil. “Ik wil geen kind dat zich heel de tijd achter de mama verstopt”, vertelt Dumont in een interview met ‘Story’. Daarin verklapt ze ook waarom

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »