Benzineprijs op laagste niveau in een jaar

Benzine tanken wordt morgen goedkoper. De prijs zakt naar het laagste niveau in een jaar tijd. 

Meer krantenkoppen in België

“Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op 50ste Festival Dranouter, dat voor het eerst helemaal uitverkocht is

Van een handvol mensen die in 1975 naar wat folkgroepjes kwamen kijken tot 50.000 bezoekers voor de 50ste editie: festival Dranouter heeft er een lang parcours opzitten dat dit weekend extra in de verf wordt gezet. De organisatoren richten hun blik echter op de toekomst.
The post “Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op

Lees meer »

“Je voelt de adrenaline door je lichaam gieren”: Jeroen en Elisa jagen op tornado’s in de VS

Dezer dagen kan je in de bioscoop kijken naar ‘Twisters’ – het vervolg van de natuurrampenfilm uit 1996 – maar voor twee West-Vlaamse storm chasers is het verhaal allesbehalve fictie. Met niet minder dan veertig tornado’s op hun conto, weten Jeroen Vanheers (38) uit Oostkamp en Elisah Vanhee uit Beernem (35) als geen ander hoe het voelt om, dikwijls met

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Yusuf

Een behoorlijk zware afwijking van het strikt regionale aspect van deze fotocolumn, maar Beeldspraak dacht: er wonen voldoende Turken in Limburg die ook recht hebben op een portie observationele humor – u ziet, wij denken aan alles. Zeker wanneer we niks beters voorhanden hebben. Bovendien mogen ze trots zijn op een andere Turk.

Lees meer »

Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats terugslaan na nederlaag: “Voorbeeld nemen aan Nina Derwael”

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland. Speelster Julie Vanloo was na de wedstrijd aangedaan door de zwakke prestatie.
The post Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats

Lees meer »

De Watergroep, in grote delen van West-Vlaanderen actief, wil factuur van gemiddeld gezin 25 euro per jaar duurder maken

De Watergroep, de grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, is van plan om de waterfactuur optrekken. Voor een gezin van drie personen met een gemiddeld waterverbruik zou de prijsverhoging vanaf 1 januari 2025 neerkomen op 25,20 euro op jaarbasis. Voor een alleenstaande komt er ruim 10 euro bij. De Watergroep is ook in het grootste deel van West-Vlaanderen actief.
The post

Lees meer »

Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen”

De afgelopen Meifeesten hadden al een feestelijk tintje, maar het was nog wachten tot nu vooraleer het Feestcomité Kappaert uit Zwevegem zijn 50-jarig bestaan vierde. Dit gebeurde met een ontvangst door het gemeentebestuur en een feestelijke avond in OC Kappaert.
The post Feestcomité Kappaert organiseert 50 jaar de Meifeesten: “Volksfeest voor reuzen” appeared first on KW.be.

Lees meer »