Bekend Oostends horecakoppel vernieuwt brasserie Le Bassin: “En tijdens de werken blijven we gewoon open”

Brasserie Le Bassin ondergaat een metamorfose en breidt uit. Chef Tom en gastvrouw Elsie reageren: “Daarmee brengen we de brasserie op het niveau van de andere uitbreiding. Ook de kinderen Jules en Zoë komen het team versterken. En tijdens de werken blijven we gewoon open.”

Tom Vanhaecke en Elsie Bruynoghe namen achttien jaar geleden het Strandhotel over en maakten er Le Bassin van. Het familiehotel vlakbij de Amandine telt momenteel 33 kamers. “Elf jaar geleden breidden we het hotel uit. De aanpalende horecazaken werden omgebouwd en de bovenliggende flats werden hotelkamers. Vijf jaar geleden volgde dan de wijnbar op de site van café Sealink”, zegt het horeca-echtpaar. Ze bouwden ook een nieuwe ontbijtzaal waar soms events of kookdemo’s plaatsvinden.

Toch uitbreiden

“Bij onze start hebben we het hier volledig vernieuwd en de uitbouw stond er toen ook al enige tijd. Er was dus echt wel nood aan een grondige renovatie”, schetst Tom.

Zo komt er een modern interieur met veel licht en zonder terras. Er wordt op die plaats bijgebouwd. In de brasserie waren er vijftig plaatsen en evenveel op het terras en na de renovatie worden dat zeventig plaatsen. “Er komen ramen die tot op tafelhoogte openen waardoor je straks nog steeds het terrasgevoel hebt”, zegt Elsie.

De werken die de voorbije weken erg zichtbaar waren op het Sint-Petrus- en Paulusplein dienden om een hydrant, die quasi onder onze uitbouw zat, toegankelijk te maken voor de brandweer. Het koppel investeert 800.000 euro in de werken. “Tegen eind dit jaar zal het water- en winddicht zijn. Aan de buitenzijde wordt de look van onze eerdere uitbreiding doorgetrokken. De aanleg van een speciale vloer met natuurstenen duurt een maand. Tegen Pasen 2024 willen we openen.”

Brasserie blijft open

Tom heeft een sterke reputatie opgebouwd als North Sea Chef en gaat op die weg verder. “We willen de brasserie nog verfijnen, maar de basis blijft. We blijven werken met verse producten uit de Noordzee, maar zullen ook de kazen uit onze kaas- en wijnbar aanbieden in de brasserie. ’s Avonds geven we geen ‘kleine kaart’ meer en we breiden het aanbod uit van tapas en fingerfood in de bar.”

Tijdens de werken blijft Le Bassin open. Er wordt gegeten in de lounge/bar en in de ontbijtzaal. Elsie legt uit: “Mensen denken dat we dicht zijn, maar dat klopt niet. We hebben zelfs spandoeken gehangen aan de afsluiting om de weg te tonen naar de ingang. We blijven trouwens open met de brasserie en bar voor onze hotelgasten.”

Tom vindt het brasserieconcept belangrijk, zo blijkt. “Met zeventig plaatsen is er altijd een gezellige drukte. Bovendien willen we ook het cliënteel behouden dat hier enkel komt om iets te drinken. Nieuwe klanten maken vaak op die manier kennis met Le Bassin en keren later terug om te eten.”

Volgende generatie

Voor het hotel, brasserie, lounge en bar zijn er dertig medewerkers. En straks komen ook de kinderen in de zaak. “Jules is een voetballer en studeerde sportmanagement. Hij deed nog een extra studie hotelmanagement en gaf aan dat hij het zag zitten om in de zaak te komen”, zegt Tom trots.

Elsie vult aan: “Onze dochter Zoë volgde hotelschool en is wijn- en biersommelier en ook kaasmeester. Ze hielp rond de coronaperiode mee in de opstart van de bar, maar het beviel haar zo goed dat ze vroeg of ze dit kon uitbouwen. Uiteraard geven we die kans. Straks wordt Le Bassin een familiezaak. We maakten afspraken. Tom blijft verantwoordelijk voor de keuken, Zoë voor de dranken in de bar, brasserie en kazen/charcuterie en Jules wordt de manager van de brasserie en zal zich samen met mij bezighouden met het hotel.”

“Het is een belangrijke stap die we zetten. Doordat de kinderen in de zaak komen, hebben we beslist om het meteen grondig en goed te doen”, besluit Tom.

The post Bekend Oostends horecakoppel vernieuwt brasserie Le Bassin: “En tijdens de werken blijven we gewoon open” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »