Twijfel over exacte datum feiten: man uit Kortemark vrijgesproken voor aanranding dochtertje

Een 47-jarige man uit Kortemark is voor de Brugse correctionele rechtbank vrijgesproken voor aanranding van zijn dochter. Twijfel over de exacte datum van de feiten was cruciaal in die beslissing. Voor een ‘pedagogische tik’ aan het meisje kreeg de man opschorting van straf.

Eind december 2021 stapte de ex van C.M. naar de politie. Ze verklaarde dat de veertiger een tiental dagen eerder hun toen 14-jarige dochter op de arm had geslagen omdat ze geweigerd had haar medicatie in te nemen. Nog volgens de vrouw had C.M. het meisje enkele jaren eerder onder haar T-shirt betast toen ze hem ’s ochtends wakker kwam maken. Het meisje was toen tussen 9 en 12 jaar oud.

De procureur en de advocaat van het meisje wezen op de berichten die C.M. vlak na de vermeende zedenfeiten verstuurd had naar zijn zoon. Daarin schreef hij dat de feiten met zijn zusje nooit hadden mogen gebeuren. “De beklaagde heeft duidelijk een seksuele grens overschreden”, aldus procureur Yves Segaert-Vanden Bussche, die twee jaar cel vroeg.

Geen seksuele intenties

C.M. zelf vroeg over de hele lijn de vrijspraak. Volgens zijn advocaat was de slag op de arm niet meer dan een “pedagogische tik”. Ook de aanranding werd ontkend. “Mijn cliënt had helemaal geen seksuele intenties”, pleitte meester Dimitri Carpentier. “Zijn dochter was op hem komen liggen en had zijn hand onder haar shirt gebracht. Mijn cliënt heeft gezegd dat ze daarmee moest stoppen.”

Het slachtoffer verklaarde dat de feiten zich afspeelden op een zaterdag- of zondagochtend, vier à vijf jaar geleden. Naar eigen zeggen zat ze in het vijfde leerjaar. De moeder had het over zes jaar geleden. Uiteindelijk weerhield het parket 1 december 2016 als dag van de feiten, maar dat is volgens de rechtbank onmogelijk. Het slachtoffer was immers enkel in het weekend bij haar vader.

Voor de aanranding werd C.M. vrijgesproken. Voor de slag kreeg hij opschorting van straf met een proeftijd van drie jaar. Aan zijn dochter en haar moeder moet hij 250 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Twijfel over exacte datum feiten: man uit Kortemark vrijgesproken voor aanranding dochtertje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »