Treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare onderbroken door auto op de sporen

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare is maandagavond sinds iets na 19 uur onderbroken in beide richtingen doordat een autobestuurder zich heeft klemgereden op een overweg in Heule. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

De treinbestuurder kon nog net op tijd remmen, waardoor een botsing werd vermeden.

Op het moment dat de auto zich vastreed, was de overweg gesloten. Uit de eerste vaststellingen blijkt ook dat de overweg correct functioneerde.

De takelwerkzaamheden zijn volop bezig. Eens de auto verwijderd is, moet ook de spoorinfrastructuur nog worden onderzocht.

De NMBS legt vervangbussen in tussen beide stations. Wanneer het treinverkeer zal kunnen hernemen, is nog onduidelijk.

The post Treinverkeer tussen Kortrijk en Roeselare onderbroken door auto op de sporen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het toestel werd warm in mijn broekzak”: zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »