Op hoogtepunt van pandemie: “Woedende Boris Johnson overwoog militaire inval bij Nederlandse vaccinfabriek”

De Britse ex-premier Boris Johnson zou in 2021 hebben overwogen om met het Britse leger een inval te doen in een fabriek van AstraZeneca in de Nederlandse stad Leiden. Het Britse leger zou daar vijf miljoen vaccins mee moeten nemen die Europa volgens Engeland had ‘gestolen’.

 

Meer krantenkoppen in België

Steun Afrikaanse goede doelen al dansend: 18 vzw’s slaan de handen in elkaar voor West-Vlaams Afrikaans Feest

Zaterdag 28 september verzamelen 18 vzw’s die zich inzetten voor projecten in Afrika in Kortrijk voor een groot West-Vlaams Afrikaans Feest. De opzet van het evenement is het tonen van de pracht van de Afrikaanse cultuur. “We willen West-Vlamingen tonen wat onze projecten en hun steun betekent voor anderen”, vertelt Sabrina Luhavo van de deelnemende vzw Muzuri.
The post

Lees meer »

Zal Vlaams Belang op 13 oktober het cordon op eigen kracht breken?

Deze week raakte bekend dat de N-VA en Vooruit bij de onderhandelingen voor een Vlaamse regering hun heil zoeken in een kleiner parlement, een keuze die kleinere partijen minder kansen zou geven. Ook in het verleden heeft de wetgever wel eens aan de kieswetten gesleuteld met de bedoeling de (wild)groei van kleine partijen af te remmen door de grote partijen

Lees meer »

“Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere

Melissa Depraetere heeft in het Vlaams parlement de eed afgelegd als minister. Haar ouders beleefden dat bijzondere moment vanop de – figuurlijke – eerste rij. “Ongelooflijk dat we dit nog mogen meemaken”, aldus haar vader Patrick.
The post “Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere appeared first on KW.be.

Lees meer »

Canadese premier Trudeau overleeft vertrouwensstemming in parlement

De liberale Canadese premier Justin Trudeau heeft een motie van wantrouwen van de Conservatieve Partij in het parlement overleefd. Onder meer parlementsleden van de sociaaldemocratische NDP en het Bloc québécois stemden tegen de motie. De conservatieven kondigden al aan een tweede motie te zullen indienen, waarover volgende week gestemd wordt.

Lees meer »

Ria Maes, levenspartner van overleden Aron Wade: “Hij heeft er alles aan gedaan om mijn verdriet zo klein mogelijk te maken”

Acht jaar lang bracht schrijfster Ria Maes (59) door aan de zijde van Aron Wade (54). Begin deze week overleed de Antwerpse acteur na euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. In die weg naar zijn einde was Ria zijn toeverlaat. “Aron zag de dood als zijn verlossing. Hij is gestorven met een glimlach op zijn lippen. Maar mij overvalt nu een

Lees meer »

Dodental door storm Helene stijgt tot boven de vijftig

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opgelopen tot minstens 53. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als gevolg van overstromingen en wegen bezaaid liggen met puin.

Lees meer »

“Als ik dàt nummer voor het eerst live zal zingen, ga ik breken”: Berre verwerkt voorval uit jeugd op debuutplaat

Van de parkeergarage van Delhaize tot de mainstage van Pukkelpop: Berre (23) schopte het van TikTok-muzikant tot vaste waarde in de Belgische muziek. En nu heeft de zanger zijn debuutplaat uit, met een nummer dat zijn ouders tot tranen toe beroerde. “Ik heb al mijn gevoelens van me afgeschreven op deze plaat”, vertelt hij. “Ik worstel al langer met verliefdheid

Lees meer »

Zware straffen voor dronken chauffeurs

Twee rechtszaken tegen dronken doodrijders kwamen vrijdag voor de rechtbank. In beide dossiers werden zware straffen gegeven of gevraagd. De strijd tegen alcoholgebruik achter het stuur is nog lang niet gestreden.

Lees meer »

“De grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis” is niet meer: Jacques De Groote (97) overleden

“De grootste Houthulstenaar uit de geschiedenis” is niet meer. Jacques De Groote is op 97-jarige leeftijd overleden. Hij was zonder twijfel een uithangbord voor de gemeente. Zijn laatste bezoek aan zijn geboorteplaats zal iedereen het meest bijblijven. “Houthulst betekende alles voor hem”, reageert zijn dochter Julie, die samen met hem een tijdje in het inmiddels verwoeste kasteel De Groote woonde.<br

Lees meer »