Op hoogtepunt van pandemie: “Woedende Boris Johnson overwoog militaire inval bij Nederlandse vaccinfabriek”

De Britse ex-premier Boris Johnson zou in 2021 hebben overwogen om met het Britse leger een inval te doen in een fabriek van AstraZeneca in de Nederlandse stad Leiden. Het Britse leger zou daar vijf miljoen vaccins mee moeten nemen die Europa volgens Engeland had ‘gestolen’.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendschap van MNM-presentatrices fameus op proef gesteld in ‘De verraders’: “Ik heb me achteraf zo vaak geëxcuseerd bij Lotte”

Is de vriendschap van MNM-stemmen Dorianne Aussems (31) en Lotte Vanwezemael (32) bestand tegen het constante liegen en bedriegen in ‘De verraders’? “Het was zo listig van de tv-makers om mij tegen mijn beste vriendin uit te spelen”, zegt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’. In een dubbelinterview vertellen de twee honderduit over hun vriendschap en de impact van het programma.

Lees meer »

“Het zal niet evident zijn om hem te vervangen”: Eli Iserbyt, Yves Lampaert en Serge Pauwels nemen afscheid van bondscoach Sven Vanthourenhout

Zondag staat Sven Vanthourenhout met de wegrit op het wereldkampioenschap in het Zwitserse Zürich voor zijn allerlaatste opdracht als Belgisch bondscoach. Daarna neemt de Bruggeling afscheid van Belgian Cycling. Vanthourenhout behaalde de afgelopen jaren heel wat successen en krijgt ook van insiders niets dan lof. “Hij probeerde bij de federatie het niveau van de WorldTour te evenaren.”
The post

Lees meer »

Tot 40 maanden cel, maar toch nog kans voor duo na reeks inbraken en diefstallen: “Dronk tot drie flessen jenever per dag”

Alcohol- en drugsverslaafd, na een jarenlang verblijf in de gevangenis niet meer aangepast aan de maatschappij en al dertien veroordelingen op het strafregister. Een 39-jarige man uit Izegem sloeg na zijn vrijlating opnieuw aan het stelen en raakte aan de fles. Voor de rechter in Kortrijk riskeerde hij nog maar eens veertig maanden celstraf, zijn kompaan uit Kortrijk achttien maanden.

Lees meer »

Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert

Dit weekend viert orgelkring Chamade haar 25ste verjaardag. In dit jubileumjaar staat een bijzonder slotconcert van de jaarlijkse septemberconcertreeks op het programma. “We brengen Belgian Brass Soloists naar Tielt”, vertelt een trotse Tom Hoornaert, die ook zijn 25ste verjaardag als organist in Tielt viert.
The post Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Provincieraad keurt plannen voor militaire basis in Koksijde goed

De provincieraad heeft de plannen goedgekeurd voor de militaire basis in Koksijde. Het is een groot domein, waar nu nog veel helikopters staan en waar ook nog een asielcentrum is. Het asielcentrum moet binnenkort dicht, maar defensie wil wel een deel van de basis behouden. De rest van het gebied biedt dan nog veel mogelijkheden, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.

Lees meer »

Delfine Persoon voor haar laatste grote match: “Ik moet eerlijk zeggen: ik verlang wel naar wat meer rust, ja”

Als alles goed gaat, bokst Delfine Persoon vrijdag in Atlanta nog maar eens voor een wereldtitel, misschien wel de allerlaatste in haar indrukwekkende carrière. Al wacht haar een loodzware taak tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner, die er een thuismatch bokst. Een gesprek over de moeilijke voorbereiding, de waarde van relativeren en 40 worden. “Tegenslag? Hoe vaker je op je tanden

Lees meer »

Gert Verhulst verklapt ‘Ghost Rockers’ als headliner van Studio 100 SingAlong: “We zetten meteen extra show open”

Het grote giswerk zit erop voor de Studio 100-fans. Na weken teasen verklapt Gert Verhulst nu zelf wie de grote headliner wordt van de tweede editie van de Studio 100 SingAlong in het Sportpaleis. “Toen we vorig jaar nummers van hen zongen, werden die zo luid meegbruld… Ik was daar echt van onder de indruk”, vertelt hij fier. “Maar hun

Lees meer »

Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

De competitie in Derde Provinciale A is ondertussen al vijf speeldagen onderweg en VV Tielt staat nog steeds puntenloos onderaan in het klassement. Komend weekend staat de derby tegen VC Wingene op het programma. “Het zal wel eens keren zeker?”, vraagt coach Steve Beyst zich knipogend af.
The post Steve Beyst (VV Tielt) leeft toe naar derby tegen Wingene

Lees meer »