Onze man nam in Heule deel aan allereerste kampioenschap Blad-Steen-Schaar

Als ware gladiatoren betraden 19 moedige atleten de arena van The Pitch. De Heulse plek was voor eens niet het toneel van karaoketaferelen maar van een genadeloze strijd, die het antwoord moest leveren op die ene belangrijke vraag: wie zou de allereerste Belgisch Kampioen Blad-Steen-Schaar worden. Onze man nam deel en haalde net niet het podium.

Belgen en absurde kampioenschappen? Het is een ding waarin we ons hebben weten te onderscheiden. Van het werkschoen-slingeren tot het frikandellen-eten? Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat hier ergens wel in kampioenschapsvorm. Toen de mensen The Pitch, de karaokebar in het hartje van Heule, op de proppen kwamen met het idee om er eentje te houden rond blad-steen-schaar, dan was het een evidentie dat ik het ook zelf zou gaan proberen.

Voor goede doel

“En het is eigenlijk allemaal de schuld van De Warmste Week”, lacht Kenneth Soete, samen met Mathieu Craeynest het duo dat dit kampioenschap in het leven heeft geroepen. “Eigenlijk spookte het idee al langer door onze hoofden maar net zoals met zovele dingen in het leven was er altijd wel iets waardoor we het niet deden. Toen we de eerste berichten over De Warmste Week voorbij zagen komen, was het als het ware een ontwaken. Dat was het signaal waarop we zaten te wachten en van het een kwam het ander. De opbrengst van dit kampioenschap, een Belgische première dus de winnaar krijgt de titel van Belgisch kampioen, gaat integraal naar het goede doel. Zowel een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kansarmoede als een organisatie die werkt rond het thema van darmkanker, zullen van ons een cheque krijgen. Voor mij een persoonlijke zaak want ik verloor zowel mijn mama als broer aan die gruwelijke ziekte.”

Volledig in de war

Steen-Blad-Schaar dus, een spelletje dat zowat iedereen moet kennen. Van het kiezen van een vrijwilliger voor de taak die niemand wil uitvoeren tot het bepalen van wie ergens mag starten: het spel met de hand bepaalde in het verleden al meer dan eens mee het lot. Met 19 zijn we, mensen die denken dat ze die kersverse titel als geen ander verdienen. De eerste ronde is een eitje: mijn tegenstander raakt volledig in de war en ik kan hem in geen tijd naar de vergetelheid verwijzen. De tweede ronde wordt al een pak intensiever. Iedereen analyseert de denkwijze van de potentiële tegenstanders. “Zal hij uitkomen met steen? In de vorige ronde was het een schaar dus nu moet het papier zijn!”

Pure bloeddorst

De spanning is te snijden en de meest onwaarschijnlijke combinaties komen voorbij, maar ook de kwartfinales overleef ik. Vanaf dat moment wordt het strijden voor een podiumplaats, De blondine die voor mij verschijnt, heeft pure bloeddorst in haar ogen. Geen haar op haar hoofd dat eraan denkt haar minimaal derde plaats aan een kalende, bebaarde 40-er af te staan voor eigen publiek. Het wordt een bloedstollend moment. We hebben dusdanig de tactieken van elkaar bestudeerd, dat we keer op keer een gelijke hand hebben. “Nu moet ik steen spelen”, dacht ik overtuigd, waarop ze met papier reageerde. Vaarwel podiumplaats, au revoir Belgische titel, welkom 4de plaats.

Winnares Anna

Ik vind troost in het feit dat ik mijn podiumplaats verloor aan Anna Dumolein, die even later als kersvers kampioene huiswaarts zou trekken. Met een prijzenpakket dat bestaat uit de absolute eer en een karaokesessie, zijn het meteen ook de goede doelen die hier als winnaar uit de bus komen. De gevoelens van verslagenheid ruimen al snel plaats voor een zekere trots. Trots dat dit kampioenschap voor het eerst in eigen streek werd georganiseerd en trots dat ik er aan deel mocht nemen. Ik hoop dat Anna geniet van haar jaar want in 2024 komt die beker met mij mee naar huis.

The post Onze man nam in Heule deel aan allereerste kampioenschap Blad-Steen-Schaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »