Kortrijks immokantoor Henry Houser heeft opvallende tactiek bij een moeilijke verkoop: “Prijs daalt elke week lichtjes”

Het Kortrijkse immokantoor Henry Houser implementeert sinds kort een nieuwe techniek om huizen te in de markt te zetten die moeilijk verkocht worden. In plaats van in één keer een serieuze verlaging in prijs te voorzien, daalt de prijs wekelijks een beetje. “Zo kunnen potentiële kopers zelf beslissen vanaf wanneer ze bereid zijn om het bedrag, zijnde de Weekprijs, te betalen.”

Henry Houser is het Kortrijks immobiliënkantoor van Hendrik Tanghe en Eline Geers. Het bedrijf is actief in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen, of – in de woorden van eigenaar Hendrik Tanghe – “gelijk waar onze klanten ons brengen, mond-aan-mondreclame stopt immers niet aan een gemeentegrens.”

Vernieuwende en verfrissende ideeën zijn in elke sector welkom, maar Henry Houser hanteert sinds kort een ongeziene aanpak. Onder de naam ‘Weekprijs’ toont het immokantoor wekelijks hoe de prijs van bepaalde woningen daalt. “Breng een bezoek en beslis wanneer jij bereid bent om de woning aan te kopen. Kies je de huidige Weekprijs of wacht je liever nog wat af, aan jou de keuze”, luidt het bijhorende devies.

“Voor huizen die al zes à acht maanden te koop staan en maar niet verkocht worden, pakken we het sinds een tweetal weken op een nieuwe manier aan”, verklaart Hendrik. “Normaal gezien verlaagt een kantoor in zo’n gevallen in één keer de prijs met een groot bedrag. Wij pakken het nu anders aan: wekelijks gaat de prijs een beetje naar beneden.”

Geen vaste parameter

“We hebben bij die strategie trouwens geen vaste parameter. De nieuwe weekprijs is telkens afhankelijk van de prijsklasse van het huis in kwestie. We zijn ervan overtuigd dat deze andere aanpak kan werken”, sluit Tanghe af.

The post Kortrijks immokantoor Henry Houser heeft opvallende tactiek bij een moeilijke verkoop: “Prijs daalt elke week lichtjes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jaar cel voor twintiger die moeder foltert met waterboarding na ruzie over avondeten: “Ze kwam in mijn comfortzone”

Na een ruzie over het avondeten sleurde M.S. (26) zijn moeder naar de badkamer, waar hij haar ‘waterboardde’ met een natte badjas. Pas toen hij merkte dat ze moeilijk ademde, hield hij op. Het was lang niet de eerste keer dat de twintiger zijn moeder te lijf ging. De rechter gaf hem twee jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »