Infrabel transformeert overweg aan Hogeweg tot fietsers- en voetgangersovergang

Infrabel, verantwoordelijk voor het Belgische spoornet, kondigt de transformatie aan van de overweg in de Hogeweg te Menen naar een exclusieve fietsovergang. Deze beslissing komt voort uit het streven naar verhoogde veiligheid op het drukke spoorwegennet van België, dat met 1.700 overwegen een van de meest bezette in Europa is.

Deze wijziging, in lijn met het beleid gericht op veiligheid, komt na de recente uitbreiding van de zone 30. De overgang zal uitsluitend toegankelijk zijn voor (brom-)fietsers en voetgangers. Het doel is om veilige alternatieve mobiliteitsoplossingen te bieden, waarbij nauw overleg met lokale autoriteiten centraal staat.

Hoewel de exacte startdatum van de werken nog niet bekend is, streeft Infrabel ernaar de transformatie vóór het einde van 2023 te voltooien. De werken zullen ongeveer twee weken duren, waarin zowel voetgangers als fietsers tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de overweg.

Naast de overgangswijzigingen zal het parkeerregime in de Kroonstraat, Zonnestraat en het aangrenzende deel van de Hogeweg ook aangepast worden. Deze integrale aanpak benadrukt Infrabel’s toewijding aan een veiliger en efficiënter spoornetwerk in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschappen.

The post Infrabel transformeert overweg aan Hogeweg tot fietsers- en voetgangersovergang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »

Basisschool Futura Wervik viert nieuwe fietsstraat met verkeersvrije speelnamiddag: “Blij dat we schooljaar zo kunnen starten”

Op de eerste schooldag zet basisschool Futura in Wervik de verkeersveiligheid in de verf met de inhuldiging van een nieuwe fietsstraat. De Hellestraat, de straat waar de school ligt, werd deze namiddag voor alle verkeer afgesloten en omgedoopt tot ‘Futura Boulevard’. Kinderen konden er voor één keer op straat spelen en opdrachten uitvoeren. Ook de buurt was uitgenodigd.

Lees meer »

Netanyahu vraagt “vergiffenis” omdat hij gijzelaars niet kon redden – Biden wil dat Israëlische premier meer doet om wapenbestand te bereiken

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »