Gullegem speelt derby, terwijl enkele kilometer verderop Winkel Sport en KSV Moorsele match afgelast zien

In totaal waren er dit weekend 13 afgelaste wedstrijden in onze provincie, omdat de sneeuw zondag heel wat terreinen onbespeelbaar had gemaakt. Opvallend was wel dat de derby tussen FC Gullegem en RC Harelbeke wel doorging, terwijl zowel bij KSV Moorsele en Winkel Sport, een steenworp verderop, niet gevoetbald werd.

Bij Winkel Sport in eerste nationale besloot ref Ermaild Mataj al snel dat spelen onmogelijk was. Scheids Christophe Windels vond het wel kunnen bij FC Gullegem, wat na de 2-1 nederlaag vooral bij de bezoekers voor zure oprispingen zorgde. KSV Moorsele, in vogelvlucht twee kilometer verder, werd de derby tegen KFC Lendelede dan weer niet gespeeld. Bij Winkel Sport belden ze onmiddellijk na de beslissing de bezoekers uit Thes Sport (Tessenderlo) op. “Ze waren al in Kortrijk hebben rechtsomkeer gemaakt”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert.

Wanneer die wedstrijd in eerste nationale moet gespeeld worden is nog onduidelijk. “Hopelijk niet in eerste weekend van januari, dan is er in principe nog winterstop bij ons en hebben heel wat spelers al een tripje geboekt.”

In provinciale dus ook nog 12 afgelastingen, voornamelijk in het zuiden van de provincie. Elf van die wedstrijden waren op zondag ingepland, ook KFC Varsenare – WS Lauwe in eerste provinciale voorzien voor zaterdagavond werd al afgelast.

The post Gullegem speelt derby, terwijl enkele kilometer verderop Winkel Sport en KSV Moorsele match afgelast zien is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België stuurt militairen naar Cyprus om landgenoten te repatriëren uit Libanon

De Belgische federale regering heeft een marsorder uitgevaardigd om Belgische militairen vandaag nog naar Cyprus te sturen. Daar zullen ze stand-by staan om landgenoten uit Libanon naar België te repatriëren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en zijn cameraman Stijn De Smet

Lees meer »

Victoria Beckham laat zich weer van haar slechtste kant zien: “Ze heeft haar ‘schoondochter’ uit de foto geknipt”

Cruz Beckham (19), de jongste zoon van Victoria (50) en David Beckham (49), heeft een nieuwe vriendin: Jackie Apostel. Het stel verscheen samen op Paris Fashion Week om voor mama Victoria te supporteren, maar die leek daar niet zo blij mee. Fans merkten op sociale media namelijk een belangrijk detail op. “Ze heeft overduidelijk iemand uit de foto geknipt.”

Lees meer »

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Breugelmaaltijd op 4 oktober in zaal De Kring

NSB IJzerwacht Keiem organiseert voor de 8ste keer een Breugelmaaltijd in zaal De Kring. Het wordt opnieuw een avond waarbij het Bourgondische en het educatieve elkaar vinden, een avond om te ontspannen, maar meteen ook een stukje geschiedenis mee te pikken. “Het is onze plicht om het te blijven doorvertellen. Johan Verbouw, adjudant-chef op rust
The post Breugelmaaltijd op

Lees meer »

“Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan

De Brugse strafrechtbank heeft de internering bevolen van een Nederlander die betrokken was bij een gewapende overval op twee minderjarigen in De Haan. De tieners werden bedreigd met een alarmpistool.
The post “Scenario van een gangsterfilm”: internering bevolen voor twintiger na brutale overval met alarmpistool op tieners in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »