Champagne onder de kerstboom in Nieuwpoort

De vzw Champagne aan Zee met drijvende kracht Marc Hantson pakt ook dit jaar uit met een driedaagse proeverij en belevenis rond champagne. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december wordt de bovenzaal van de Vismijn omgetoverd in een kerstsfeer, overgoten met de beste champagne van negen fraaie champagnehuizen om en rond Epernay en de Aube.

Voorzitter Marc Hantson is formeel: “Het worden opnieuw leuke en gezellige dagen in de Nieuwpoortse Vismijn. Niet alleen kan men proeven van een brede waaier van champagnes, het is ook genieten van diverse standjes die wijn, gin, confiserie en onder andere kunst aan het publiek voorstellen. Taverne De Beiaard uit Nieuwpoort zorgt ervoor dat de lekkerbekken kunnen genieten van verfijnde catering.

Proeven van de champagnes kan alleen met het nieuwe collector champagneglas met speciaal logo, te bekomen aan de ingang aan 7 euro, bij reservatie 6 euro. Meer nog, de eerste 500 bezoekers ontvangen een gepersonaliseerde champagnecapsule. En ja, gedurende drie dagen wacht een tombola voor het goede doel.”

Champagnehuizen

De liefhebbers kunnen alvast genieten van de komst van deze champagnehuizen: Guillette-Brest, Nicolas Moreau, Philippe Moutardier, Lejeune-Del’Hozanne, Damien-Buffet, Delouvin-Moreau, Henri David Heucq, Patrick Breul en Gourdon.

Programma

Het driedaags feest opent op vrijdag 15 december om 19 u. met een champagne tasting en champagnediner gevolgd door show en meezingfestival met Filip Dhaeze (Swoop), Aureli en Kythana, alleen op reservatie.

Op zaterdag 16 december is er vanaf 10 uur doorlopende beurs tot 23 u. Van 10 tot 15 uur is er ruilbeurs champagnecapsules. Van 19 tot 23 uur zorgen de MG’s Brothers voor een spetterende party.

Zondag 17 december start 9.30 uur met een luxe champagneontbijt, gevolgd door aperitiefconcert om 11 uur. Van 15 tot 17 uur kan men genieten van de komst van de Kerstman. Doorlopende beurs tot 18 uur. Om 17 uur bekendmaking van de winnaar van de gratis wedstrijd Sponsorboekje.

Meer info en reservatie: www.champagneaanzee.be/inschrijvingen, Marc Hantson 0474 29 23 03.

The post Champagne onder de kerstboom in Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

Heraangelegde Ringlaan in Wenduine na 7 jaar eindelijk geopend

In Wenduine, bij De Haan, is de nieuwe Ringlaan officieel geopend. Door allerlei problemen sleepten de werken 7 jaar aan. Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWVV) trakteerden de buurtbewoners op een glaasje, "om hen te bedanken voor hun begrip en hun geduld". Een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan, maakte de opening extra feestelijk.

Lees meer »

Nieuw Bancontact CASH-punt in Wervik opent half december de deuren in voormalig automatenkantoor van KBC

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er in de gewezen loketzaal van KBC een Bancontact CASH-punt. De opening is voorzien op maandag 16 december. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen. Wie klant is bij een van die grootbanken kan ook het saldo op de rekening raadplegen

Lees meer »

Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie

Een natuurliefhebber vond maandag in de late namiddag twee obussen in het struikgewas in de Kasteelstraat in Ardooie. De man reageerde alert en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.
The post Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin”

FC Gullegem opende het nieuwe seizoen met een 0-0-gelijkspel op Dikkelvenne. Zondag aan huis tegen het Oost-Vlaamse Voorde-Appelterre hopen de rood-witten hun trouwe supporters op een eerste overwinning te vergasten. “Dat moet kunnen”, kruist doelman Juliaan Laverge de vingers.
The post Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin” appeared first on KW.be.

Lees meer »