Bredene Klinkt brengt kerstsfeer en echte ijspiste

Bredene pakt tijdens de komende eindejaarsperiode uit met een nieuwe editie van Bredene Klinkt. Er komt tegelijk een Kerstkermis op het Duinenplein. Opmerkelijk is dat de gemeente opnieuw voor een echte ijspiste kiest. “Je zult tijdens de kerstvakantie geen kans krijgen om je te vervelen”, belooft schepen Alain Lynneel.

Van 15 december tot en met 7 januari valt er tijdens Bredene Klinkt op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys van alles te beleven. Vanaf 22 december tot en met 7 januari is er tegelijk een Kerstkermis, met meerdere randactiviteiten, op het Duinenplein.

“We zetten sterk in op de komende kerstperiode, want nagenoeg elke dag valt er iets te beleven. We doen dat deze keer op twee locaties: het Duinenplein en het Evenementenplein”, legt toerismeschepen Alain Lynneel uit. “Met de gezellige bar Chez Babette in de grootste almhut van Vlaanderen en omstreken, (openlucht)optredens en een ijspiste wordt Bredene Klinkt de ontmoetingsplaats voor een gezellig samenzijn in Bredene. Schaatsen en ijsstokschieten – verwant aan curling – zullen kunnen op een 350 vierkante meter grote ijspiste.”

Milieuvriendelijke ijspiste

Dat Bredene terugkeert naar een klassieke ijspiste, is opmerkelijk. Daarmee wordt de eerder als ecologisch verantwoorde kunstijspiste naar het vergeetboek verbannen. “Laat ons eerlijk, die kunstijspiste was een absolute miskleun. Kinderen, en daar zijn er veel van in onze jonge gemeente, vroegen om een échte ijspiste.”

Niek Calcoen, brandmanager van organisator Look-i-Like uit Bredene, verzekert dat de nieuwe piste milieuvriendelijker is. “De ijspiste is overdekt waardoor we een veel lagere energieprijs zullen betalen. De koelinstallatie volgt automatisch de KMI-weerberichten en de restwarmte ervan zal gebruikt worden om de almhut te verwarmen.” Nog volgens Calcoen, die onder meer de ijspiste van Oostende en Gent uitbaat, zijn op twee na alle kunstijspistes in de regio intussen verdwenen.

Bredene Klinkt wordt echter meer dan schaatsen volgens schepen Lynneel. “Onder meer Wim Soutaer, Sam Gooris en Yves Segers komen op het evenementenplein een optreden weggeven. Lokale dj’s zullen optreden in Chez Babette en er komt een Foute Party.

Tijdens de familiedag op Ambiance Friday 29 december zullen Bredenaars gratis kunnen schaatsen. Alle leerlingen van de Bredense scholen krijgen in de week van 18 december eveneens een gratis schaatsbeurt.” Bredene Klinkt en de ijspiste worden feestelijk geopend op vrijdag 15 december om 18 uur.

Kerstfoor en kersthappening

De sfeer van het evenementenplein loopt vanaf vrijdag 22 december door richting Duinenplein. Op het Duinenplein komt een Kerstkermis met, op geregelde tijdstippen, randanimatie. “Kinderen zullen er kunnen genieten op de trampoline, de kindermolen, in het funhouse, het lunapark of tijdens het visspel.

De Kerstfoor opent op vrijdag 22 december om 18.30 uur met een spekkenworp door de kerstman. Paw Patrol en de Albert Heijn-hamster komen tijdens de vakantie eens een kijkje nemen. Daarnaast zijn er optredens van Willy en Walter, The Dixie Six en Accor Di Mare. In de Duinenstraat is er op zaterdag 16 en zondag 17 december tussen 10 en 18 uur ook een kersthappening”, besluit schepen Lynneel.

The post Bredene Klinkt brengt kerstsfeer en echte ijspiste is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »