Bistro ’t Verschil in Gits stijgt in Gault&Millau-restaurantgids: “Een mooie bekroning”

In de jongste editie van Gault&Millau krijgt Bistro ’t Verschil aan de Bruggesteenweg 164 in Gits een score van 14, 5. Met dit half puntje extra zijn Tom Cloet en Ilse Van Acker erg tevreden. “We hadden het totaal niet verwacht maar het is een mooie bekroning voor ons harde werk. De appreciatie geeft zeker een boost om het goed te blijven doen”, begint Tom Cloet.

Sinds vorig jaar kweekt Ilse Van Acker zelf groenten in de tuin van het restaurant. “Onze klanten appreciëren het dat we zelfgekweekte groenten op hun bord brengen. Er kruipt veel werk in, maar het loont. We willen de ecologische ketting doortrekken tot in de keuken.”

Boomgaard aanleggen

“Momenteel zijn we een boomgaard met 80 bomen, struiken en hagen aan het aanleggen om meer dieren aan te trekken. De groenten telen we niet alleen om te verwerken in het restaurant maar we verkopen ze ook in de vorm van groentenboxen. Zo maken we zelfs azijn van de appelen uit eigen boomgaard, die we ook te koop aanbieden”, vertellen de restauranthouders.

Sinds de coronapandemie krijgen restaurants minder klanten over de vloer. Bistro ’t Verschil speelt hierop in door op locatie te gaan met een foodtrailer. “Tijdens de coronaperiode hebben veel mensen geïnvesteerd in het opsmukken van hun tuin, vaak ook met een bijgebouw waar gezellig getafeld kan worden. Waar we vroeger zagen dat mensen communiefeesten op restaurant lieten doorgaan, gebeurt dit nu eerder thuis. We koken bij u thuis vanaf tien personen en vanaf 30 tot 300 à 400 personen brengen we onze trailer mee. Vooraf komen we ter plaatse om na te gaan wat haalbaar is en welk menu we kunnen serveren op maat van de klant”, gaat kok Tom verder.

Pop-up in velden

Aan ideeën geen gebrek bij Ilse en Tom. Ze willen verder inzetten op het landbouwverhaal in de achtertuin van het restaurant. “Volgende zomer willen we een pop- up openen middenin de Gitse velden. Opnieuw zal het biologisch telen van groenten centraal staan, met oog voor de dieren en de natuur. Meer kunnen we er nog niet over kwijt want we zijn nog volop aan het nadenken over de uitwerking van ons idee”, aldus Tom en Ilse. (EVG)

The post Bistro ’t Verschil in Gits stijgt in Gault&Millau-restaurantgids: “Een mooie bekroning” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »