Zanglust in Tielt in The Roaring Twenties

Zoals de traditie het wil verzamelden de leden van het Koninklijke Koor en Orkest Zanglust vzw uit Tielt voor hun jaarlijkse Sint-Ceciliaviering volledig in thematische outfit. Deze keer was het thema The Roaring Twenties.

Het gezelschap dat de voeten onder tafel mocht steken in Villa Kruiscalsyde in Pittem leek dan ook rechtstreeks overgevlogen te zijn uit The Roaring Twenties. Een thema dat niet alleen dienstdeed voor de Ceciliaviering, The Roaring Twenties is ook meteen de titel van het eerstvolgende optreden dat de vereniging op zaterdag 27 april 2024 in het Tieltse Cultureel Centrum geeft.

Nadat voorzitter Philippe Vindevogel iedereen een warm welkom had gegeven en de tijd nam om een groot aantal stille krachten van de vereniging met 135 uitvoerende muzikanten te bedanken, was het tijd om de jubilarissen van 2023 bekend te maken.

Hulde

Dirigent Bart Snauwaert, die door omstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn, had voor ieder van hen wel de gepaste omschrijving overgemaakt aan het bestuur. Met zijn woorden als insteek werden de volgende jubilarissen gehuldigd: Veerle Boussier (35 jaar), Hannelore Claeys (35 jaar), Philippe Vindevogel (35 jaar) en Marleen Vermeulen (25 jaar).

Ze kregen uit handen van de burgemeester en de aanwezige schepenen van Tielt een getuigschrift en attentie vanwege de vereniging aangeboden. (WMe)

The post Zanglust in Tielt in The Roaring Twenties is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »