Minister van Klimaat Khattabi over verlenging kerncentrales: “Premier De Croo moet stoppen met onrust zaaien”

Premier Alexander De Croo mag zijn functie als eerste minister niet misbruiken om standpunten van zijn partij te promoten. Dat zegt minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) in een reactie op uitspraken van de premier over de mogelijke (extra) levensduurverlenging van kerncentrales.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

Hezbollah-leider “voorlopig” begraven op onbekende locatie – Nederlands vliegtuig dat Belgen ophaalt, is geland in Beiroet

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah die vorige week vrijdag door een Israëlische aanval gedood werd, is op een onbekende locatie begraven. Dat meldt een anonieme bron dichtbij Hezbollah vrijdag. Nasrallah werd “voorlopig” begraven in afwachting van omstandigheden die een volksbegrafenis zullen toelaten. Momenteel is dat volgens de bron niet mogelijk vanwege dreigementen van Israël om de begrafenis en iedereen

Lees meer »

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot, een organisatie van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw waarschuwing voor ‘recovery room’-fraude: slachtoffers beleggingsfraude krijgen ‘hulp aangeboden’ van onbekenden

De financiële waakhond FSMA waarschuwt de bevolking opnieuw voor zogenaamde “recovery room”-fraude, waarbij oplichters slachtoffers van beleggingsfraude nog eens in de val lokken door zogezegd hulp te bieden. Soms stellen ze zelf hun diensten voor, maar het gebeurt ook dat slachtoffers via eigen opzoekingen in contact komen met de fraudeurs.

Lees meer »

“Doet hij het voetbal een dienst, of vooral de machtige elite?” Wie is Jean-Louis Dupont, de Belgische advocaat die de transfermarkt weer aanvalt?

Het Hof van Justitie beslist vandaag over de zaak-Diarra. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de Russische oligarch Roman Abramovich. Is Dupont echt

Lees meer »

Supporters SK Beveren bekogelen politie met al wat ze maar kunnen vinden: “Voetbalgeweld van dit kaliber zagen we hier nog nooit”

Dat zwaar supportersgeweld ook in 1B mogelijk is, heeft de politie zaterdagavond in de straten van Beveren mogen ondervinden. Na de wedstrijd van SK tegen streekgenoot Lokeren-Temse probeerde een groep van zowat vijftig heethoofden de harde kern van de bezoekers te bereiken, tot agenten hen de doorgang versperden. Maar toen richtten ze hun agressie op al wat blauw was, met

Lees meer »