Minister van Klimaat Khattabi over verlenging kerncentrales: “Premier De Croo moet stoppen met onrust zaaien”

Premier Alexander De Croo mag zijn functie als eerste minister niet misbruiken om standpunten van zijn partij te promoten. Dat zegt minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) in een reactie op uitspraken van de premier over de mogelijke (extra) levensduurverlenging van kerncentrales.

 

Meer krantenkoppen in België

Vladimir Ivic op lijst van Anderlecht om de nieuwe trainer te worden

In zijn zoektocht naar een nieuwe coach, heeft Anderlecht ook Vladimir Ivic (47) op de lijst staan. In tegenstelling tot Mark van Bommel, door paars-wit al gepolst, is Ivic een alles behalve bekende of ronkende naam. De Serviër speelde met Maccabi Tel Aviv twee keer achter elkaar kampioen en zit na een avontuur bij het Russische Krasnodar zonder club.

Lees meer »

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankte vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan Rode Ster Belgrado (4-0).

Lees meer »

“De ­bevalling heeft ons dichter bij elkaar gebracht”: vaderschap doet nieuwe gevoelens ontwaken bij Sean Dhondt

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

Ongeval of kwaad opzet? 1 jaar na mysterieuze schade aan belangrijke gaspijpleiding nog altijd veel onduidelijkheid

Bijna dag op dag een jaar geleden is de kilometerslange gasleiding op de bodem van de Baltische Zee tussen Estland en Finland zwaar beschadigd geraakt. Mogelijk werd de leiding geraakt door een anker van een Chinees vrachtschip. Ongeval of sabotage? Opmerkelijk: Belgische veiligheidsdiensten sluiten kwaad opzet voorlopig niet uit. Vast staat dat het lang niet het enige incident met datakabels

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »

Na nieuwe glansprestatie bij Arsenal: wanneer zien we déze Trossard bij de Rode Duivels? “Hij moet eens bepalend kunnen zijn”

Leandro Trossard (29) was gisterenavond met een knappe assist nog maar eens bepalend voor Arsenal. En dat op het grootste toneel, in de Champions League, tegen een topploeg als PSG. Maar waarom hebben we die Trossard nog niet bij de Rode Duivels gezien? “Hij moet een keer belangrijk kunnen zijn”, denken onze analisten Marc Degryse en Toby Alderweireld.

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, de bermen en de grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen.
The post Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »