Minister van Klimaat Khattabi over verlenging kerncentrales: “Premier De Croo moet stoppen met onrust zaaien”

Premier Alexander De Croo mag zijn functie als eerste minister niet misbruiken om standpunten van zijn partij te promoten. Dat zegt minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) in een reactie op uitspraken van de premier over de mogelijke (extra) levensduurverlenging van kerncentrales.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “3 miljoen euro, daar wilden we geen ruzie over”: Rosa (88), Freddy (71) en Zoë (85) onthullen hoeveel nalatenschap ze deelden en hoe

Strengere schenkingsregels in Vlaanderen; misschien tijd voor actie? Van 2.500 euro voor de kleinkinderen tot een patrimonium van 3 miljoen euro eerlijk verdelen: Rosa (88) uit Herselt en Freddy (71) en Zoë (85) uit Diksmuide onthullen hoe ze hun nalatenschap regelden en delen waardevolle tips. “Ik heb 6.000 euro bespaard door nu al een schenking te doen.”

Lees meer »

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

Netanyahu zweert wraak nadat Iran 200 raketten afvuurde op Israël – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Expo Stefaan (in) Beel(d) toont beste foto’s van 42 jaar Roeselare

Voor een keer staat onze huisfotograaf Stefaan Beel zelf in the picture. Tot begin volgend jaar zijn er grote canvasfoto’s van hem te zien op diverse plaatsen in de stad. “Ik selecteerde zeven spraakmakende beelden over Roeselare uit mijn 42 jaar oude archief.”
The post Expo Stefaan (in) Beel(d) toont beste foto’s van 42 jaar Roeselare appeared first on

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit

Drie kandidaten komen bij deze verkiezingen uit voor een andere partij. Hugo De Bondt ruilde N-VA in voor Vlaams Belang, Matthias Vyncke ruilde Open VLD in voor N-VA en Dirk Rosson stapte van de socialisten naar PVDA over.
The post Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven”

Isabelle D’hont uit Sint-Eloois-Winkel brengt haar eerste prentenboek op de markt. ‘Ravi en de rode panda’ is verkrijgbaar in tal van boekhandels. “De rode panda, een bedreigde diersoort, staat centraal in mijn boek”, aldus Isabelle.
The post Isabelle (44) publiceert eerste prentenboek: “Ik vind rust in het schrijven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 2.000 ontploffingen door lachgas in afvalverbrandingsovens in eerste 7 maanden van dit jaar

Lachgasflessen hebben in de eerste 7 maanden van dit jaar meer dan 2.000 ontploffingen veroorzaakt in de afvalverbrandingsovens in ons land. De ontploffingen ontstaan doordat gebruikte flessen bij het restafval of het sluikstort belanden, terwijl ze nog niet helemaal leeg zijn. Op 62 verschillende dagen moest een ovenlijn stilgelegd worden, omdat de veroorzaakte schade aan de ovens te groot bleek.

Lees meer »

KLAAR: Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid? Hoe gaan jongeren om met gevoelens van eenzaamheid? En hoe kan je je ertegen wapenen? In deze KLAAR gaat Anaïs Dockx in gesprek met experten en jongeren over eenzaamheid en verbondenheid. Het resultaat? 5 heldere video’s op maat van leerlingen, onmiddellijk inzetbaar in de klas.

Lees meer »