Mathias Vosté is na Azië nu in Europa actief

Mathias Vosté is na zijn carrière in het skeeleren en shorttrack ondertussen aan zijn achtste seizoen in het langebaanschaatsen actief. Hij strijkt dit weekend neer in het Noorse Stavanger voor zijn derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Het weekend nadien, van 8 tot 10 december, gaat het richting Tomaszow Mazowiecki in Polen. De eerste twee wereldbekerwedstrijden in China en Japan heeft Mathias Vosté achter de rug, zij het met gemengde gevoelens. “Ik ben ziek teruggekeerd uit Peking en kon pas maandag de trainingen hervatten”, vertelt hij. “Sportief heb ik die twee eerste manches iets te wisselvallig gereden. Er waren goede ritten, maar ook mindere. Mijn doel was om uit die B-groep te komen. Dat is helaas niet gelukt en daar baal ik van, omdat ik weet dat ik daar niet mee moet inzitten. Vooral omdat ik een goede zomer gedraaid heb”, vindt de Brugse schaatser, die het in aanloop naar de wereldbekers mentaal wat moeilijk kreeg.

WK in februari 2024

Vosté maakte vorig seizoen de overstap naar de internationale schaatsploeg Novus. De 1.000 meter is zijn beste afstand. “Het is jammer dat het in Azië nog niet op zijn plek valt. De komende twee wereldbekers weet ik echter niet wat ik daar mag verwachten. Mijn doel is nog altijd constanter te schaatsen, presteren en zo snel mogelijk uit de B-groep geraken om dan zo lang mogelijk in de A-groep te blijven.” Uiteindelijk wordt het WK afstanden in Calgary in februari Mathias zijn belangrijkste doel. Daar gaat vooral de piek liggen, maar ik moet mij daar wel voor kunnen kwalificeren. Dit wordt wellicht op de Worldcup in Salt Lake City, eind januari. Daar moet ik top zijn. Anders ben ik er niet bij en dat zou heel zuur zijn.” (ACR)

The post Mathias Vosté is na Azië nu in Europa actief is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »