Lieselot Degrande biedt activiteiten aan in het buurthuis: “Ontspannen in Dé Living”

In de zomer van 2022 werd het buurthuis ’t Keteltje geopend. Recent kreeg deze ontmoetingsplaats een bijzonder invulling met Dé Living, een initiatief van Lieselot Degrande (39) met steun van de Koning Boudewijnstichting. “Onze living is de plaats om tot rust te komen, creatief bezig te zijn of gemotiveerd te worden om samen te werken.”

Lieselot Degrande heeft een praktijk als gediplomeerd massagetherapeute en welzijnsconsulente in Geluveld en heeft nu in het buurthuis ’t Keteltje Dé Living ingericht. “Een knusse plaats waar ik aan de Mesenaars ontspannende activiteiten aanbied”, aldus Lieselot.

Massagetechnieken

Nadat in september volwassenen schaaltjes in klei konden knutselen was er in de voorbije herfstvakantie een workshop kinderyoga. Een volgende activiteit is op zaterdag 9 december waarbij de deelnemers leren masseren. “Tijdens deze namiddag heb je de kans om massagetechnieken onder de knie ter krijgen. De deelnemers oefenen op elkaar en krijgen een handig overzichtje mee naar huis. Ik vraag wel om een matrashoes of grote handdoek mee te brengen om de massagetafel te beschermen.”

Dankzij de projectoproep van de Koning Boudewijnstichting kan Lieselot workshops aanbieden aan een voordelige prijs en vooral ook andere ondernemers de kans geven om hun passie te delen. “We zijn een gemeenschap, maar we zijn vergeten om die te benutten. Het is belangrijk dat we er kunnen zijn voor elkaar en dat we samenwerken. Zelf doe ik dit omdat ik dit graag doe en ik vind het ook een belangrijke taak om op te nemen omdat we onze sociale cohesie zeker mogen versterken in het belang van onze mentale weerbaarheid.”

Mentaal welzijn

“Mentaal welzijn vind ik enorm belangrijk, ik word er wekelijks mee geconfronteerd als mensen komen om te ontspannen. Het valt me op dat lichamelijk en geestelijk welzijn nauw met mekaar verweven zijn en ik wil graag mijn steentje bijdragen”, besluit Lieselot.

Ook in 2024 worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals werken met klei, een gezellige brunch, het maken van een bio body bar, massage, coworking en kinderyoga.

Info: www.welzijnsconsulente.be

The post Lieselot Degrande biedt activiteiten aan in het buurthuis: “Ontspannen in Dé Living” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »