Lani Spiessens is vicewereldkampioen tumbling

Lani Spiessens zorgde in het Engelse Birmingham voor dubbel succes. Op het WK tumbling was ze goed voor een zilveren medaille bij de junioren, nadat ze eerder ook al brons behaalde in haar leeftijdscategorie 15- en 16-jarigen op het WAGC, de World Age Group Competition.

Tijdens de WAGC wisten zes Belgische tumblers zicht voor het WK voor junioren te selecteren. Daar namen de beste zestien junioren van de wereld het tegen elkaar op. Lani Spiessens uit Maldegem sprong er twee prachtige reeksen met een totale moeilijkheid van maar liefst 13,2 en kroonde zich hiermee tot vicewereldkampioen.

Veel energie

Lani sprong de voorbije jaren al in de prijzen. Ze werd Belgisch kampioen tumbling in 2019 (11-jarigen, Dendermonde), 2022 (13-14-jarigen, Gent) en 2023 (15-16-jarigen, Brugge). De gymnaste had op jonge leeftijd zeer veel energie en wilde dat kwijt. Ze begon met kleuterturnen. Toen bleek dat ze heel goed was, trok ze naar Gymclub Altis Eeklo waar ze in tumbling terechtkwam. Nu traint Lani zo’n twee jaar bij Turnkring Oostakker, onder begeleiding van Tine Van Bossuyt. Vorig jaar behaalde ze in Sofia (Bulgarije) overigens eveneens zilver op het WK Tumbling, bij de 13-14-jarigen. Onze nationale meisjes dwongen in Birmingham enkele mooie finales af en grepen net naast de teamfinale. Lani bereikte individueel wel de eindstrijd. “Zilver op het WK was voor mij wel een verrassing”, vertelt ze. “Ook al omdat ik niet wist welk niveau het zou zijn. Na mijn eerste reeks wist ik dat ik bij de eerste vier zat. Mijn trainster zei: het is erop of eronder. Ze wist dat ik een moeilijkere reeks moest springen om een medaille te behalen. Ik heb dat dan tijdens de opwarming geprobeerd en de trainster vond het verantwoord om voor die oefening te gaan, wat uiteindelijk een zilveren medaille opleverde”, besluit Lani die in januari opnieuw aan Belgische wedstrijden meedoet. In april volgt dan het EK in Portugal. (ACR)

The post Lani Spiessens is vicewereldkampioen tumbling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom ziet in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Buurtcomité Bosmolens pakt op zondag 15 september opnieuw uit met bewonersreceptie en prijsuitreiking fotozoektocht

De buurtreceptie van de Bosmolens, waarop alle wijkbewoners welkom zijn, is ondertussen al een traditie geworden. De feestlocatie is opnieuw buurtgebouw Molenwiek (bereikbaar via de Karel de Goedelaan). Het eerste glas wordt geschonken op zondag 15 september om 11 uur. Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om de winnaars van de fotozoektocht bekend te maken.
The post Buurtcomité

Lees meer »