Klein Seminarie verwelkomt oud-leerlingen die 60 en 70 jaar geleden afstudeerden

Onlangs organiseerde het Klein Seminarie in Roeselare opnieuw haar terugkomdag. Daarbij werden onder andere de voormalige leerlingen die 60 en 70 jaar geleden de schoolpoort toetrokken, verwelkomd. Bij zij die 70 jaar geleden afstudeerden, herkennen we op de foto: Pascal Baert, Noel Jansseune, Georges Lammertyn en Etienne Roelens. Ghislain Beeuwsaert, Michiel Bouckaert, Raoul Boucquey, Marc De Schepper, Luc Demuynck, Dirk Maddens, Arseen Pollet, Marc Roseeuw, Lieven Sterckx, Ignace Van Eeckhoutte, Marc Vandoorne en Rik Vansteeland studeerden zestig jaar geleden af. (foto SB)

The post Klein Seminarie verwelkomt oud-leerlingen die 60 en 70 jaar geleden afstudeerden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun ouders echt willen”

Er komt een nieuw speelplein aan de Bamburgstraat, maar hoe moet dat eruitzien? Die vraag stond centraal tijdens een bijzonder participatiemoment. Onder leiding van de participatieambtenaar en de jeugddienst kregen buurtbewoners de kans om mee te denken over het ontwerp van het speelpleintje.
The post Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun

Lees meer »

Louis Flion lanceert apres-ski song in 2.000 frituren

Met het nieuwe winterseizoen in aantocht, lanceert Louis Flion zijn nieuwe après-ski lied ‘Bitterballen Enne Meter Bier’. Hiervoor kroop hij zelf in de pen én sloot hij een deal met een frituursnack-verdeler. “Mijn bitterballen kan je nu in 2.000 frituren bestellen”, lacht Louis.
The post Louis Flion lanceert apres-ski song in 2.000 frituren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

Werken aan The Sky, de grootse studententoren van Kortrijk, zijn gestart

53 meter hoog, een dakterras met panoramisch zicht en 192 studentenkoten. De werken aan The Sky op de campus van Hogeschool VIVES zijn op 3 oktober officieel van start gegaan. Naast het grote dakterras wordt het nieuwe stuk park, goed voor 3.439 vierkante meter groen, één van de eyecatchers van het project. Normaal nemen de eerste studenten in september 2026

Lees meer »

Terwijl het regent aan de finish is de hergroepering een feit: wanneer ontploffen Evenepoel en Pogacar?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »